Време е да повярваш – конференция и евангелизация

0

В годините на властващия атеизъм, вярващите в България с възхита четяха книгите "Кръстът и героите на ножа" и "Бягай, малкия, бягай!". Те описваха драматичната история за обръщението на младия гангстер Ники Круз в Ню Йорк, чрез б…

Време е да повярваш – конференция и евангелизация

Време е да повярваш – конференция и евангелизация

Време е да повярваш - конференция и евангелизация
В годините на властващия атеизъм, вярващите в България с възхита четяха книгите "Кръстът и героите на ножа" и "Бягай, малкия, бягай!". Те описваха драматичната история за обръщението на младия гангстер Ники Круз в Ню Йорк, чрез благовестието и влиянието на п-р Дейвид Уилкерсън. Едва ли някой тогава си е мечтал, че един ден реалните герои от тази необикновена история ще стъпят на родна земя. Съмнявам се.

 

През 2005 г. църквата в България беше благословена да посрещне п-р Дейвид Уилкерсън и беше насърчена от вдъхновеното споделяне на живите истории от неговото служение. Убедени сме, че онези, които отделиха време, за да присъстват на конференцията с негово участие, никога няма да я забравят.

 

Тази година, на 3-ти и 4-ти декември всички ние ще имаме не по-малката привилегия да посрещнем другият главен герой – Ники Круз, заедно със сина на Дейвид Уилкерсън – Гари Уилкерсън, както и приемника на църквата на п-р Дейвид Уилкерсън,  Картър Конлън.

 

За ОЕЦ, съвместно със Студио 865 е удоволствие и привилегия да организираме форум с говорители от такава величина. Ние вярваме, че конференцията „Време е да повярваш” с тяхно участие ще доведе до освежаване на евангелските вярващи и ще ги мотивира да служат с нова сила и вдъхновение. В съботата през деня и в неделя следобед, ще се проведе конференция за активни християни, в неделя сутрин гостите ще са основни говорители в 3 местни църкви, а вечерите в събота и неделя от 18.00 часа ще се състоят евангелизационни събрания, с основен говорител Ники Круз.

 

За онези, които все още не са чували за тях, добавяме следната любопитна информация:

 

Гари Уилкерсън  е пастор-основател на църквата The Springs, която стартира през 2009 г. с шепа хора. Ръководил е мисионерски инициативи като основаване на църкви, откриване на сиропиталища, клиники, програми за хранене сред най-бедните и най-недостигнатите хора на земята. Гари и съпругата му Кели имат четири деца и живеят в Колорадо Спрингс, Колорадо, САЩ.

 

Продължавайки служението на своя баща, пастор Дейвид Уилкерсън, Гари Уилкерсън застава начело на организацията World Challenge и пътува по целия свят, за да достига вярващите с послание за насърчение, базирано на Божието слово – Библията. Гари е посветен на изграждането на Божиите служители, които често, отдадени на църквата, имат нужда от своя страна да бъдат подкрепяни, насърчавани и освежавани в Христос.

 

Ники Круз е автор на бестселъра „Бягай, малкия, бягай!“ и главен герой в “Кръстът и героите на ножа” на Дейвид Уилкерсън. На 3-ти и 4-ти декември Ники Круз ще бъде в България, за да разкаже изумителната си история. Как от водач на една от основните престъпни банди в Бруклин през 60-те години, се превръща в проповедник и евангелизатор. Ники споделя силата на вярата в Исус Христос пред многохилядни събрания по целия свят, защото Той е променил целия му живот.

 

Преди повече от 50 години, по време на дело, водено срещу него, съдебно назначен психиатър го определя като “обречен, безнадежден човек, чийто път води единствено към затвора, електрическия стол и ада”. Днес Уолстрийт джърнъл го нарича “уличният Били Греъм” заради неспирната му евангелизаторска дейност и работа с младежи и хора в риск.

 

Картър Конлън е пастор в надденоминационната църква Таймс Скуеър Чърч в Ню Йорк, в която всяка седмица над 10 000 души се покланят на Бога. Пастор Конлън започва активно служение в Таймс Скуеър Чърч през 1994 г., която по онова време е ръководена от Дейвид Уилкерсън.

 

От 2001 до 2020 година п-р Конлън служи като старши пастор на църквата, разположена на емблематичния площад Таймс скуеар в сърцето на многомилионния град.

 

Според думите на Дейвид Уилкерсън: „Картър Конлън е истински Божи човек, който живее това, което проповядва. Той е получил специално помазание от Светия Дух, за да предаде Божието Слово с прямота и власт, но в същото време с милост и благодат. Когато този човек проповядва, вие знаете наистина, че слушате Слово от Божия престол.“

Конференцията е насочена към църковни водачи и вярващи, ангажирани активно в различни сфери на  църковната дейност. В рамките на два дни, Картър Конлън и Гари Уилкерсън ще споделят вдъхновяващо слово на насърчение, надежда и вяра със силното убеждение, че Бог подготвя съживление за България, което започва с вътрешната промяна на отделния християнин и духовното обновяване на църквата.

 

За да участвате в конференцията е необходимо да се регистрирате и да заплатите минимална такса.

 

Конференцията ще се проведе на 3-ти и 4-ти декември 2022 г. в зала 3 на НДК, преди общите събрания с Ники Круз, които са предвидени за 18.00 часа в двете поредни вечери.

 

Повече за програмата на конференцията можете да научите тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.