Турция: Визови ограничения затрудняват мисионерите

Турция: Визови ограничения затрудняват мисионерите

23.02.2012 7 By Evangelsko.info

imagesИзточник: VOM Contacts

Исая 40:3 Глас на един, който вика: Пригответе в пустинята пътя за Господа, направете в безводното място прав път за нашия Бог.

Турското правителство, наскоро е затегнало визовия си режим, затруднявайки работата на чуждестранните мисионери в страната. Новата визова политика, която е в сила от 1 февруари, 2012, позволява многократно влизане в рамките на 180 дни, но посетителите могат да прекарат само 90 последователни дни в страната, след което трябва да чакат 90 дена до следващото си посещение.

Християнските работници ще трябва да напускат Турция всеки три месеца и да остават извън страната за още три месеца преди следващото им влизане. „Ще можем да прекараме само половината от времето в Турция,“ споделя работник. От началото на февруари, турското правителство е изгонило редица мисионери, които са имали разрешения за пребиваване. Други, които са напуснали страната и са опитали отново да влязат, са били върнати на границата в съответствие с новите визови разпоредби.

Молете се Бог да направи път, там където няма път. Молете се още Църквата в Турция да продължи да расте и да ражда зрели водачи, които дръзновено да прогласяват спасението на Христос, независимо от новите правителствени ограничения.