Тук и сега за време като това?

Тук и сега за време като това?

На 10 декември ООН отбелязва ДЕНЯ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. Тогава се навършват точно 70 г. от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Според чл. 18, 19 и 20 от нея всеки човек е свободен да изповядва вярата си, да я изразява и да се събира с други вярващи.

Всички ние разбираме колко важен за църквата и страната е моментът, в който живеем. Напрежението покрай законопроекта за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията се покачва и ние като Църква имаме дълг да отстояваме нашите духовни и обществени позиции.
Знаете, че ако бъде приет, този законопроект ще отнеме от свободата, която имаме сега, и ще попречи за разпространение на Благовестието и за растежа на Божието царство в България.
Библията и историята съдържат редица примери за това, че когато Църквата Христова е будна, тогава тя е активна не само в молитва, а и в отстояване на принципите на свобода на мисълта, съвестта, религията, свободата на убеждение и изразяването му и свободното сдружаване.
Тъкмо тези фундаментални принципни са застрашени от въпросния законопроект и ние като Църква отново заставаме пред Бога и пред обществото, за да се борим за тях. „A кой знае дали не си дошла ти в царството за такова време, каквото е това?” (Естир 4:14).
Отново каним вас, вашите съработници, църквата ви и приятелите ви да участвате в  МИРНО ШЕСТВИЕ И МОЛИТВА на 9.12.2018 г. и 16.12.2018 г. от 13:30 ч. пред парламента. 
Конят се приготвя за деня на боя, но избавлението е от Господа“ (Пр. 21:31).
Апелираме за вашата активност! Доведете приятели и колеги, подгответе знамена и плакати, поканете децата. “И всяка възраст, класа, пол, занятие, взимаше участие в това предприятие; богатия с парите, сиромахът с трудът, момите с иглата, ученият с умът!” (Иван Вазов)
Ние не сме няколкостотин души, а десетки хиляди убедени вярващи. Обществото трябва да види, че не ни е страх да излезем и да се борим за СВОБОДАТА НА ВЯРАТА и че вътрешните ни убеждения са по-силни от климатичните условия!
Вярваме, че тези молитвени шествия имат отзвук както в държавата, така и горе на небето!
Програмата на митинга е следната:
  • 13:30 начало: до паметника “Цар Освободител”;
  • 14:30 шествие по жълтите павета покрай Президентството; по булевард “Витоша” до НДК; после по булевард  “Раковски” покрай сградата на Европейския парламент;
  • 16:00 завършек: пл. “Народно събрание”.
За Общност на софийските пастири: 
п-р Филип РАШЕВ (ЦПЕ)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.