Цялата слава принадлежи на Бога!

0

Американката Кендра "Кени" Харисън не можа да спре да се усмихва, след като спечели сребро в понеделник на 100 метра с препятствия при жените.

 

Никой не би могъл да я обвинява. Преди пет години Харисън пропусна Олимпиадата в …

Цялата слава принадлежи на Бога!

Цялата слава принадлежи на Бога!

Цялата слава принадлежи на Бога!
Американката Кендра "Кени" Харисън не можа да спре да се усмихва, след като спечели сребро в понеделник на 100 метра с препятствия при жените.

 

Никой не би могъл да я обвинява. Преди пет години Харисън пропусна Олимпиадата в Рио, след като влезе в американските олимпийски лвалифилации през 2016 г. като фаворит, но завърши на шесто място.

 

Тази година Харисън спечели сребро. В състезанието в неделя тя грабна среброто, като лесно премина всяко препятствие с време от 12,52 секунди, отстъпвайки само на Жасмин Камачо-Куин от Пуерто Рико, която спечели златото. И двете се състезават в университета в Кентъки.

 

След състезанието Харисън обикаляше пистата, наметнала американското знаме и с широка усмивка. Въпреки че притежава множество медали от други световни състезания – включително световния рекорд от 12,21 секунди – това беше първият ѝ олимпийски медал.

 

„Уча се от грешките си“, каза тя пред NBC в интервю след състезанието. „За да дойда тук на тази световна сцена и да представя страната си по най -добрия си начин – цялата слава принадлежи на Бога! Той ми даде тази възможност…Сребърен медал на този етап от моята кариера е невероятен успех."

 

Харисън благодари и на членовете на семейството си, които са я гледали в САЩ. Кендра, която има 10 братя и сестри, е родена два месеца преждевременно и е осиновена като бебе от семейство в Северна Каролина. Тя е имала сърдечен шум като дете.

 

„Надявам се, че съм ги накарала да се гордеят“, казва тя пред NBC.

 

Харисън често приписва нейния талант и успех на вярата ѝ в Бога. Първият ред в нейните биографии в Twitter и Instagram гласи: „Обичам Исус“.

 

"Този спорт даде възможност на християнската ми вяра да расте", каза тя пред Athletics Weekly през 2018 г. " Моята вяра ми даде възможност да се изправям много пъти, след като съм преживявала неуспехи в спорта. Без този дар, който Бог ми е дал, не бих била там, където съм сега."

 

Източник: Christian Headlines

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.