На  5 Септември 2006 година в София бе учреден и конституиран Надзорния Духовен съвет на новия телевизионен канал „Вяра ТВ“. Целта на съвета е изграждане на програмна стратегия с актуални телевизионни предавания, която да достигне максимална част от аудиторията на българо-говорящите в България и по целия свят.

viaratv_300_01Благовест Белев, собственик на продуцентска компания „Шалом ТВ“, е председател на съвета. В Надзорния Духовен съвет на Телевизия Вяра са писателят историк Борислав Дичев и издателката Димитрина Николова. Младият, но вече известен актьор Даниел Ангелов поема отговорността за контакт с актьорският свят, а адвокатът Валерий Ждраков е юридическото лице в съвета.  Доний Донев – автор на популярните сайтовеwww.bibliata.comwww.propovedi.net иwww.hvalenie.com отговаря за интернет пространството на медията.

Програмата на историко-културния, религиозно-образователен и духовен ТВ канал ще бъде политематична. Тя ще отразява широк спектър въпроси, които засягат историята, етнологията, фолклора, религията и проблемите на българите в чужбина. Духовният ТВ канал ще бъде насочен към най-широка аудитория в страната и чужбина, със следните основни направления:
[+] информиране на обществеността за различни аспекти на духовния ни живот,
[+] отразяване на културно-исторически акценти в развитието на българската нация,
[+] възстановяване на традициите на българския народ в това отношение,
[+] формиране на трайни знания за собствената ни история, на умения да се държим адекватно в празнични и делнични дни със самочувствието на българи, европейци и граждани на света
[+] популяризиране на уникалния български опит в духовната сфера като  възможност за влизане на националното съзнание във всеки дом.

„Вяра ТВ“ ще отразява религиозните убежденията на гражданите на Република България с подобаващо уважение към деликатността на темата и в стремеж към зачитане на религиозната търпимост. Вярата, като алтернатива на бездуховността, отчуждението и отричането на вековни ценности, ще бъде водеща нишка във всички предаванията.

1 thought on “Kанал „Вяра ТВ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.