Църква и политика

0

Липсата на разпознаване на различните дарби може да обясни защо много християни се разминават по въпроса за религията и политиката. Например Джон Макартър, Джеймс Добсън, Франклин Греъм, Тони Пъркинс и други имат различни дарби, но всички п…

Църква и политика

Църква и политика

Църква и политика

Липсата на разпознаване на различните дарби може да обясни защо много християни се разминават по въпроса за религията и политиката. Например Джон Макартър, Джеймс Добсън, Франклин Греъм, Тони Пъркинс и други имат различни дарби, но всички попадат под чадъра на християнското служение. Бог създава във всеки от нас различни желания, таланти и нива на интереси. Ако Бог е призовал човек да проповядва и преподава Словото Му, това трябва да бъде неговата страст. Ако Бог е призовал християнин да се занимава с политика, това ще бъде неговата или нейната страст и т.н.

 

Проблемите възникват, когато започнем да осъждаме другите и не уважаваме различията си. Активистите не трябва да очакват всички да споделят страстта им към политиката, а онези, които вярват, че християните трябва да стоят настрана от политиката, трябва да разберат, че Бог ясно призовава някои християни на политическата сцена. Бог е установил концепцията за управление, защо Той не желае божествено лидерство.

 

Християните не преувеличават определени въпроси за сметка на други; ние подчертаваме огромното им значение. Всички въпроси не могат да бъдат еднакви. Ако всичко е приоритет, тогава нищо не е.

 

Тези, които са смели и силно се борят за утвърждаване на библейските истини, често се възприемат като „винаги против нещо“. Но ако сме за брак между мъж и жена, тогава трябва да сме против гей браковете. Ако сме за святостта на живота, тогава трябва да сме против абортите. Ако сме за равенство, тогава трябва да сме против търговията с роби/секс и т.н. Говоренето на истината в любовта често води до „против“ някои спорни неща. Това не може да бъде предотвратено, нито трябва да бъде.

 

Ние сме призвани да направим истината популярна, но трябва да я направим ясна.

 

Трябва да се борим за фундаментални проблеми: „Ако основите са разрушени, какво могат да направят праведните?“ (Псалм 11:3).

 

Проблем номер 1 в Америка не е политически, а по-скоро духовен проблем, наречен грях. Основната цел на църквата не е да се превърне в политическо движение, а в духовно влияние. Политиката няма да спаси Америка.

 

Въпреки това не можем да пренебрегнем дадената ни от Бога гражданска отговорност и огромното влияние, което политиката има върху нашето общество. Лидерите на Америка играят голяма роля в оформянето на посоката на страната.

 

Божието Слово казва да се изправим, да изповядаме и да се отвърнем от греха – политическите горещи теми не могат да бъдат избегнати. Мнозина твърдят: „Не трябва да казваме или правим нищо политическо. Всичко, което трябва да правим, е да проповядваме Евангелието.” Бъдете внимателни тук, въпреки че евангелието е основният ни фокус, това не трябва да бъде извинение срещу дадено действие. Бог е благословил и подкрепил Америка заради нашата духовна основа. Сега трябва ли да я пренебрегнем?

 

Защо Бог би назначил демократично правителство като нашето в Америка, а не иска от нас да участваме в него? Въпреки че основното ми призвание е да проповядвам, благодаря на Бога за християните, които участват и които влияят на политическия климат в Америка. Иска ми се да има повече като тях. Докато моралната и културна война бушуват в нашата страна, необходимостта да бъдем събудени от духовния си сън никога не е била по-голяма. „Където бушува битката, там се тества лоялността на войника“ е казал реформаторът Мартин Лутер. Тази битка е за самата душа на нашата нация. Това е нашият избор днес.

 

Източник:  Christian Headlines

Photo: Church Leaders

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.