ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 4

0

ЗДРАВОСЛОВНО БЛАГОУСПЯВАНЕ „Защото много се зарадвах, когато дойдоха някои братя и свидетелстваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината.“ 3-то Послание на Йоан, 3 стих Здравословно благоуспявяне е израстване, подем и достигане до пълната мярка на развитие и успех във всяка област на благочестивия живот, според Божието намерение за нас. Това е живот,…

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 4

ТРЕТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЙОАН, част 4

ЗДРАВОСЛОВНО БЛАГОУСПЯВАНЕ

Защото много се зарадвах, когато дойдоха някои братя и свидетелстваха за твоята вярност, според както ти ходиш в истината.3-то Послание на Йоан, 3 стих

Здравословно благоуспявяне е израстване, подем и достигане до пълната мярка на развитие и успех във всяка област на благочестивия живот, според Божието намерение за нас. Това е живот, който демонстрира превъзходството на Божието царство над царството на света, постигнато чрез средствата на правдата, а не чрез делата на нечестието!

Не е здравословен успех, ако си забогатял като си ощетил, излъгал или откраднал!
Не е здравословен успех, ако си придобил с измама, със зли кроежи, слухове и подли постъпки къща, църковна сграда или дори църковно общество!

С каквито материали градиш успеха си,
такава ще бъде и наградата ти!

Всяко здравословно благоуспяване започва с изграждането на здравословен характер!

Много от недостатъците, трайните здравословни проблеми и продължителните боледувания в тяло, предразполагат към промени в психиката, характера и поведението на хората, както и някои характери са предпоставка за заболявания в тялото!

Вашия характер може ли да бъде определен като здравословно развит?

Великолепието на вярата ви в Христос е това, че освен вечен живот, Божията благодат и действие усъвършенства характера ни и го променя във благочестив, приветлив, оптимистичен и „светъл“!

Само по себе си благовестието, което сме приели и което споделяме с другите, е радостно, сладко и добронамерено послание и поведение! Не е възможно успешно да благовестваш и характера ти да не е благ, нежен и сладък и обратното. А от друга страна благата вест хигиенизира и изцелява емоционалният ни живот и променя речника на устата ни и отношението ни към другите хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.