Тоби Мак с нов албум след смъртта на сина си

0

Носителят на престижната награда "Грами" и легендарен християнски певец Тоби Мак е известен най-вече със своите оптимистични, позитивни песни – от Move до The Elements – но след смъртта на сина му Труит, който почина през 2019 …

Тоби Мак с нов албум след смъртта на сина си

Тоби Мак с нов албум след смъртта на сина си

Тоби Мак с нов албум след смъртта на сина си
Носителят на престижната награда "Грами" и легендарен християнски певец Тоби Мак е известен най-вече със своите оптимистични, позитивни песни – от Move до The Elements – но след смъртта на сина му Труит, който почина през 2019 г. само на 21 г., Тоби не беше сигурен дали ще може да пише повече.

 

Дни след трагедията той написа послание, посветено на сина му. Седмици по-късно той и дъщеря му Марли написаха Everything About You, песен, която е посветена на живота на Труит.

 

Тоби написа още две песни, "Вярно" и "Обетована земя", които говорят за мира, който Бог му е дал по време на неговия траур и трагедията, сполетяла семейството.

 

Нито една от тези песни обаче не е написана в рок ритъма, който помогна на Тоби Мак да стане известен.

 

„Един ден си помислих: „Предполагам, че ще пиша песни, вдъхновени от тъгата ми до края на живота ми. Разбира се, в тях няма липса на вяра, но не мисля, че някога ще напиша друга песен с ускорено темпо. Просто вече не е в мен“, казва Тоби Мак в интервю, споделено с Christian Headlines. „И тогава прочетох стих от Писанието, който привлече вниманието ми. Никога преди не го бях забелязвал и то говореше директно на сърцето ми. Казваше: „Бог запретва ръкави“.

 

Стихът го вдъхновява.

 

„Не можех да прогоня образите от ума си и те започнаха да пускат корени в душата ми“, добави той.

 

В рамките на няколко дни Тоби Мак написва Help is on the Way , оптимистична песен за Божията вярност сред трагедията. Тоби записва песента в студио за около два дни – рядко постижение в кариерата му, казва той.

 

Най-новият албум на Toby Mac, Life After Death ("Живот след смъртта") , излиза в петък с гореспоменатите песни и няколко други, които вероятно ще се превърнат в оптимистични хитове. Един от тях, Space, включва старите му колеги от групата DC Talk, Mайкъл тейт и Кевин Макс.

 

„В цялата ми болка и мъка неочакваното започна да се появява“, каза той. „Не мислех, че е възможно и въпреки че никога няма да бъда същият, това безспорно беше вълна от радост. Бог не си тръгна. Той остана. И завинаги ще бъда различен човек. Библията ни нарича светии. Светия не е някой, който е просто добър; светец е някой, който е изпитал Божията доброта. Познавам тази доброта; Опитвал съм я. И въпреки че винаги ще имам въпроси към Бога, вярвам в живота след смъртта."

 

Източник: Christian Headlines

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.