СУДАН – Презвитерите, изправени пред смъртна присъда, са освободени

3

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Двамата презвитери от Южен Судан, които бяха изправени пред евентуална смъртна присъда, са освободени от затвора вХартум и най-сериозните обвинения срещу тях са свалени.

В сряда съдът в Хартум намери презвитерите Ят Майкъл и Питър Йейн Рийт виновни по по-малки обвинения – но ги освободиха на определеното време. Тежките обвинения, по които бяха оправдани, включват шпионаж и богохулство (съобщение от 24.07). „Сякаш се родих отново”, споделя презвитер Ят. Той бе обвинен в „подклаждане на омраза”, защото през декември 2014 е доставил насърчително съобщение на църква в Хартум, която беше изправена пред риска имуществото й да бъде конфискувано от държавата. Презвитер Питър беше обвинен в „нарушаване на обществения ред”: той бе задържан, след като направи писмено запитване за местонахождението на презвитер Ят след ареста му.

„Кажете на цялата църква, че Бог е чул молитвите ви”, каза жената на един от презвитерите. *Благодарете на Бог за освобождението на нашите братя в Христос, презвитерите Ят и Питър. Молете се те да могат да продължат служенията си необезпокоявани. Молете се християните в Судан да стоят твърдо във вярата си.

Новини:  От Release също така с радост съобщават, че нашият брат от Иран, Алиреза Сейедиан, е освободен от затвора. Той беше арестуван през март 2012, когато се опита да избяга от Иран, като преди това е бил осъден на 6 години затвор заради християнската си дейност. Впоследствие през 2013 присъдата му беше намалена на 3 години и половина (съобщение от 03.04.14), когато вече беше излежал тази нова намалена присъда напълно. Молете се Бог да изцели и възстанови Алиреза след всички изпитания.

3 thoughts on “СУДАН – Презвитерите, изправени пред смъртна присъда, са освободени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.