Филипяни 4:19-20 А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христа Исуса. А на нашия Бог и Отец да бъде слава до вечни векове. Амин.

На 6 август, понеделник, въоръжени мъже нападат евангелска църква в централна Нигерия и убиват най-малко 19 души, включително пастора. Нападателите прекъсват тока на Библейска църква по-дълбок живот (Deeper Life Bible Church) в Отите, близо до град Окене, щат Коги, като обграждат сградата за да попречат на вярващите да излязат. След това нахлуват в сградата и започват да стрелят по поклонниците в продължение на 20 минути. Най-малко 15 човека умират на място, 4 умират по-късно от раните си, а много други са ранени. Никой не е поел отговорност за атаката, но мнозина смятат, че ислямистката групировка Боко Харам е замесена. В щата Коги, разположен на юг от Абуджа, досега не е имало нападения от мюсюлмански екстремисти.

Да се молим християните в Нигерия да отговорят на своите гонители по начин, който да прослави Бог, и те да станат свидетели на Божието избавление и посрещане на техните нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.