Смущаващият призив на Бога

0

Бог призова Своя Син, Исус Христос, да извърши нещо, което изглеждаше като абсолютна катастрофа, защото завърши на кръста. Исус Христос също призова учениците Си в едно трудно служение, където трябваше да Го видят как умира,  умъртвен по най-же…

Смущаващият призив на Бога

Смущаващият призив на Бога

Смущаващият призив на Бога
Бог призова Своя Син, Исус Христос, да извърши нещо, което изглеждаше като абсолютна катастрофа, защото завърши на кръста. Исус Христос също призова учениците Си в едно трудно служение, където трябваше да Го видят как умира,  умъртвен по най-жесток начин. Всички те бяха с разбити сърца. Животът Му беше абсолютен провал от всяка гледна точка, с изключение на Божията. Но това, което изглеждаше като провал от гледна точка на човека, беше триумф от гледна точка на Бога, защото Божията цел никога не е същата като целта на човека.

 

Този смущаващ Божий призив идва и в нашия живот. Призивът на Бог никога не може да бъде разбран абсолютно или обяснен външно; това е призив, който може да бъде възприет и разбран вътрешно само от нашата истинска вътрешна природа. Призивът на Бога е като зовът на морето – никой не го чува освен човекът, който има природата на морето в себе си.

 

Това, към което Бог ни призовава, не може да бъде категорично заявено, защото Неговият призив е просто да бъдем Негови приятели, за да постигнем собствените си цели. Нашият истински тест е да вярваме, че Бог знае какво иска. Нещата, които се случват, не се случват случайно – те стават изцяло по заповед на Бога. Бог суверенно привежда в действие собствените си цели.

 

Ако сме в общение и единство с Бога и не осъзнаваме, че Той ни открива Своите цели, тогава вече няма да се стремим да разберем какви са те. С израстването в християнския живот за нас става все по-лесно, защото сме по-малко склонни да казваме: „Чудя се защо Бог е допуснал това или онова?“ И ние започваме да виждаме, че непреодолимата цел на Бога се крие зад всичко в живота и че Бог ни оформя в божествено  единство с тази цел.

 

Християнинът е човек, който вярва в познанието и мъдростта на Бога, а не в собствените си способности. Ако имаме собствена цел, тя унищожава простотата и спокойното, умерено темпо, което трябва да бъде характерно за Божиите деца.

 

Източник: Mu Utmost for His Highest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.