skate_church_300

Пол Андерсън и Клинт Бидълмън са израснали в Сент Луис Обиспо, Калифорния, в сърцето на скейт културата. Двамата приятели се състезават неуморно, създавайки свой собствен скейт стил. С успехите идват и трудностите, последвани от наркотици, алкохол и депресия.

На 17 години животът им се променя радикално. Те приемат Христос за личен Спасител чрез дръзкото свидетелство на няколко християни. Двамата вече са на 23 години, когато през 1987 получават стипендии за следване в богословски библейски колеж. Така се заражда и Скейт църквата от посвещението на двамата в служнеие – на паркинга на Централната Библейска Църква в Портланд, щата Орегон.

Сторежът на съоръженията на Скейт църквата е завършен през 1996 г. В момента уникалната църква е разположена на площ от 4000 кв. м. с модерно оборудване, което, освен всичко друго, включва 3-метров рол-ин, минирампа, висока 2 метра, две улични писти, стълби, високи над 4 метра, кварт-тръби, евро-гапс, релси, парапети и т. н.

Служението в Скейт църквата е разделено на 4 възрастови групи. Всяка сесия включва около 100 скейтера, които участват в състезания и богослужения. Между всички посетители 25 се избират за специална програма по Библейско ученичество. Паркът се поддържа от екип от 35 човека. Над 7500 скейтери само в Орегон са чули Евангелието чрез служението на Скейт църквата, над 1000 са приели Христос като свой личен Спасител.

От тях 17 са продължили да следват в богословски библейски колеж. Скейт тимът е проповядвал на над 16 000 души в Калифорния, Орегон, Вашингтон, Айдахо, Монтана, Арканзас, Канада, Франция и Ирландия. От 2000 г. Скейт тимът работи като партньор на Асоциацията на Луис Палау.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.