Сигурността за християните в Нигерия се „подобрява“

0

Благодарете на Бога, че ситуацията със сигурността в Нигерия показва признаци на значително подобрение, според нашите партньори.

Увеличаване на насилието се очакваше след президентските избори през февруари, но според фондация „Стефанос“ случаите на насилие и отвличания вече намаляват в сравнение с първото и второто тримесечие на тази година.

Благодарим ви за вашите верни молитви за нашите преследвани братя и сестри в Нигерия в продължение на много години. Молим ви, продължавайте да се молите тази последна тенденция да продължи и убийствата и отвличанията на невинни християни най-накрая да престанат.

За съжаление все още се извършват нападения. Само преди две седмици повече от 30 вярващи бяха отвлечени в южния щат Кадуна, съобщават от „Morning Star News“ (MSN).

Нападателите устроили засада на християните, докато работили в общинска ферма в Чикури, окръг Чикун, и ги отвели с оръжие на 7 октомври, според местния жител Виктор Дабо.

„Над 30 християнски фермери, които са обработвали ферма, са били отвлечени с един замах“, каза Дабо пред MSN. „Моля, молете се за християнската общност Чикури.“

Друг жител, Догара Петър, каза, че майка му и сестра му са сред отвлечените. Отвличанията отбелязват третия път, когато терористите нахлуват в тяхната общност, добави той.

ПРОСЛАВА И МОЛИТВА:

* Благодарете за подобряването на ситуацията в Нигерия и се молете атаките срещу християнските общности в северна и централна Нигерия да спрат завинаги.

* Молете се за травматизираните жители на Чикури. Нека Бог утеши всички засегнати от неотдавнашното отвличане и да даде мир на семействата, които се примиряват с трето нападение над тяхната общност.

* Молете се тези, които са били отвлечени, да познаят Божието присъствие и Той да направи път за тяхното освобождаване, както и освобождаването на всички други отвлечени вярващи в Нигерия.

IDOP 2023:

Присъединете се към нас в неделя, 5 ноември, за специална онлайн молитвена вечер, за да отбележим Международния ден на молитва за преследваната църква (IDOP). Домакин на събитието ще бъде Евангелският алианс. Изпълнителният директор на „Release International“ Пол Робинсън ще говори и ние ще представим ново интервю с бивш затворник на вярата Туен от Еритрея. Можете да резервирате за гледане тук. Ако искате да отбележите IDOP във вашата църква, имаме ресурси, които можете да изтеглите и използвате тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.