Млад християнин в Пакистан претърпява брутално нападение, последвано от „подкрепата на полицията“

0

Осемнайсетгодишният „Алиан“* е претърпял брутално сексуално насилие, но местната полиция в Пакистан изглежда не желае да разследва случая. Тийнейджърът християнин е бит, оголен, насилван и насилствено обърнат в исляма, след което останал в безсъзнание.

Молим ви, помолете Бога да утеши и изцели нашия млад брат в района Аток в Пенджаб.
Наши сътрудници, които подкрепят Алиан и семейството му, казват, че мюсюлмански приятел на Алиан го е примамил на уединено място с фалшиви искания.

Когато Алиан е открит след нападението, той бил отведен в болница, където бил заплашен и му е казано да си мълчи – казва семейството му. Полицията първоначално отхвърлила предположенията за изнасилване. Оттогава са арестували няколко заподозрени, но изглежда, че притискат семейството на Алиан да прекрати случая.
* Името е променено.
* Молим ви, молете се Бог да изцели и възстанови Алиан и да му даде правосъдие. Молете се Алиан да бъде уверен, че Богът на непоколебимата любов се грижи дълбоко за него и вижда неговото бедствие (Псалм 33:18).
* Молете се за рязка промяна на сърцата на тези в местната полиция, които се занимават с делото на Алиан. Помолете Бога да им даде кураж да доведат нападателите до справедливост.
* Помолете Бог да поддържа и укрепи своя народ в Пакистан, който е под тежко преследване и безмилостна дискриминация.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължете да се молите за освобождаването на нашия американски брат Андрю Брънсън, който е затворен в Турция. Президентът Ердоган повдигна възможността за размяна, освобождавайки Андрю в замяна на екстрадирането от САЩ на ислямския духовник Фетула Гюлен. Андрю е обвинен във връзки с организацията „Фетулах Гулен“, която Турция обвинява за проваления преврат миналата година. Държавният прокурор е поискал четири доживотни присъди, една от които се отнася за „шпионаж“.

Молете се за китайските презвитери Су Тианфу и Янг Хуа, на които току-що са били отказали изслушване на делото, за отмяната на сурова глоба срещу тяхната църква, в нарушение на нормалния правен протокол. В Хуоши, църквата в провинция Гуейджо, бе наложена глоба от 7 милиона юана (около 800 хиляди паунда) поради „незаконния доход“ придобити чрез дарения на членовете ѝ. Янг понастоящем излежава присъда от две години и половина за „разкриване на държавни тайни“ и същото обвинение срещу Су.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.