Северна Корея: Дъжд от Словото на Бог

0

Второзаконие 32:2 Учението ми ще капе като дъжд; думата ми ще слезе като роса, като тънък дъжд на зеленище, и като пороен дъжд на трева.

На 19 юли, екип за пускане на балони се е събрал близо до Паю (Paju), Северна Кореа, за да пусне 30 балона носещи Нови Завети, стихове от Библията и други евангелски материали в Северна Кореа. С помоща на приближаващия се към Корейския полуостров тайфун, носещ със себе си силен вятър и дъжд, балоните са носочени на север към изолираната страна.

„Евангелието е добрата вест, която ще спаси изсъхналите клони в Северна Корея, подобно на дългоочакван дъжд“, казва един от мисионерите по време на молитвата преди пускането им. Екипът пускащ балоните се състои от мисионери, доброволци, университетски студенти и християни, чиито близки са в Северна Корея.

Както обикновено, южнокорейски войници са присъствали на мястото, откъдето се пускат балоните, но този път те са били по-малко от предишни подобни събития. Въпреки благоприятното време и обстоятелства, само 10 от подготвените 30 балона са били пуснати, поради проблеми с водородното гориво. Въпреки всичко, екипът се е молил преди пускането и благополучно са изпратени 1,000 Библии и 90,000 листовки с благата вест към Северна Корея.

„Тези мъже и жени показаха силното си желание да изпратят балоните, поради Божието Слово, което се изпраща, чрез техните ръце“, споделя партньор на Гласът на мъчениците. „Въпреки, че те не могат да отидат в Северна Корея, тези листовки ще отидат.“ Повече от 7,900 Нови Завета са били изпратени към Северна Корея само през тази година.

Исая 55:10-12 Защото както слиза дъждът и снегът от небето, и не се връща там, но пои земята и я прави да произрастява и да напъпва, та дава семе на сеяча и хляб на гладния. Така ще бъде словото Ми, което излиза из устата Ми; не ще се върне при Мене празно, но ще извърши волята Ми, и ще благоуспее в онова, за което го изпращам. Защото ще излезете с радост, и ще бъдете изведени с мир; планините и хълмовете ще запеят пред вас радостно, и всичките полски дървета ще изпляскат с ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.