Съживление в затвора

0

Стотици затворнички наскоро предадоха живота си на Исус Христос и веднага бяха кръстени в изправителен център в Денвър, Колорадо.

 

Както съобщава CBN News, 265 жени са изповядали вяра и впоследствие са били кръстени в изправителния дом…

Съживление в затвора

Съживление в затвора

Съживление в затвора
Стотици затворнички наскоро предадоха живота си на Исус Христос и веднага бяха кръстени в изправителен център в Денвър, Колорадо.

 

Както съобщава CBN News, 265 жени са изповядали вяра и впоследствие са били кръстени в изправителния дом в Денвър. Службата за кръщение се провела от затворническо служение, наречено God Behind Bars (Бог зад решетките), което си партнира с църквите, за да достигне до изгубените души.

 

„265 затворници се кръстиха в нашия изправителен дом в Денвър. Много от жените предадоха живота си на Исус и бяха кръстени на място! Свидетели сме на СЪЖИВЛЕНИЕ ЗАД РЕШЕТИТЕ!!

 

Служението сред затворничките за първи път стартира своето богослужение в поправителен дом в Невада през 2009 г.

 

Джейк Бодейн, основател и главен изпълнителен директор на God Behind Bars, обяснява, че по време на богослужението затворниците започнали да  „прииждат в стаята за проповеди“ и да се покланят на Господ.

 

„Нашият екип започна да мечтае какво ще стане, ако успеем да възпроизведем това в 5000 затвора по целия свят“, казва Бодейн.

 

След това провеждат друго богослужение със затворници в Оклахома, където според съобщенията 90 процента от хората в затвора са присъствали. От този момент нататък християнското служенуе God Behind Bars се разпространява в Съединените щати.

 

„Успяхме да стартираме подобно служение в затворите в Аляска, Колорадо, Флорида и Тексас“, обясни Бодин. „Надзирателите започнаха да ни казват, че културата в затвора се променя всеки ден, че мъжете и жените в затвора подобряват възгледите си за собствената си стойност. Наблюдаваме как затворниците и семействата се възстановяват за първи път. Най-често срещаното нещо, което нашият екип чува, е, че за този един час затворниците не са се чувствали като в затвора."

 

God Behind Bars също си партнира с християнската група за поклонение Maverick City Music и певеца Кърк Франклин, които заедно с хор от затворници, организират поклонение на живо в изправително заведение в Южна Флорида.

 

„Това беше първият път, когато някои затворници чуха името на Исус. В този затвор видяхме стотици затворници да предават живота си на Исус през последните два месеца.“

 

Източник: CBN News

Photo: God Behind Bars – Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.