Псалом 70

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема на псалома

“Този псалом няма заглавие и затова съществува мнение, че Псалом 69 е бил въведение към него, но впослед…

Псалом 70

Псалом 70

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема на псалома

“Този псалом няма заглавие и затова съществува мнение, че Псалом 69 е бил въведение към него, но впоследствие е бил отделен. Аз не съм съгласен с тази гледна точка. Вече разгледахме пет псалома без заглавия, които въпреки това са не по-малко завършени от псалмите със заглавия. Този псалом е МОЛИТВА НА СТАРИЯ ВЯРВАЩ, който през дългите години на ходене с Бога се е укрепил във вярата и сега се моли за избавление от враговете си и за благословение от Господа. Очаквайки да получи благосклонен отговор от Него, той обещава да Го прославя.

В първите четири стиха уповаващият на Бога псалмопевец вика към Него за помощ, а в следващите четири свидетелства за това, което лично е преживял. В ст. 9-13 светията в преклонна възраст се моли за избавление от враговете си, след което се радва с надежда – ст. 14-16. В ст. 17-18 той се връща към молитвата, в ст. 19-21 отново говори за сигурната надежда, която радва сърцето му, и накрая завършва с обещанието да благодари на Бога непрестанно – ст. 22-24. Целият псалом може да се разглежда като израз на борбена и непоклатима вяра.”

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук – www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.