Псалом 10

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 
Тема и структура на псалома
“Чарлз Симеон прави отлично обобщение на този псалом: “Псалмите са хранилище на знание, основа…

Псалом 10

Псалом 10

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема и структура на псалома

“Чарлз Симеон прави отлично обобщение на този псалом: “Псалмите са хранилище на знание, основано на опит. В различни периоди от живота си Давид попадаше във всякакви ситуации, в които би могъл да попадне, както бедният, така и богатият; в своите небесни писания той обрисува всичко, което се случва в сърцето на човек. Освен това разкрива чувствата и постъпките на различни хора, свързани със скърбите и радостите им, и ни дава пълна картина на човешките сърца. Давид е написал този псалом, докато е преследван от цар Саул, който искал смъртта му и го подгонил като “птица в планината”. Изплашените му приятели се притесняваха за неговата безопасност и го съветваха да избяга в някоя планина и по този начин да се скрие от яростта на Саул. Но Давид, бидейки силен във вяра, отхвърли идеята да прибегне до подобно малодушно средство за справяне със ситуацията и твърдо реши да уповава на Бога”.

За да можем по-лесно да запомним този кратък, но скъп на сърцето псалом, ще го наречем ПЕСЕН НА НЕПОКОЛЕБИМИЯ.

В началото Давид описва трудната ситуация, в която се намира (ст. 1-3), а след това обяснява защо не губи кураж (ст. 4-7).”

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.