Франклин Греъм с предупреждение към методистите в Англия

0

Евангелизаторът Франклин Греъм критикува Методистката църква в Обединеното кралство, че се „опитва да редактира това, което казва Божието Слово“, след като църквата издаде „Езиково ръководство“, съветващо методистите да избяг…

Франклин Греъм с предупреждение към методистите в Англия
Евангелизаторът Франклин Греъм критикува Методистката църква в Обединеното кралство, че се „опитва да редактира това, което казва Божието Слово“, след като църквата издаде „Езиково ръководство“, съветващо методистите да избягват използването на термини, свързани с пола, като „съпруг“ и „съпруга“. ”

 

„Срам за методистката църква“, написа Греъм, главен изпълнителен директор на Samaritan’s Purse, в публикация в социалните медии във вторник. „Това са библейски термини – и бракът между мъж и жена е библейска истина. Думата „съпруга“ се използва в около 360 стиха в 38 книги на Библията. Те по същество се опитват да редактират това, което Божието Слово казва и учи, за да бъде по-привлекателно за променящите се капризи на културата. Ние сме предупредени за това в Писанието. Като християни, ние не сме призовани да избягваме това, което може да обиди хората – ние сме призовани да споделяме Истината на Божието Слово, която може да ни води и насочва през всяка стъпка от живота.

 

Коментарите на Греъм идват в отговор на насоките, публикувани през декември, в които се твърди, че свързани с пола термини като „съпруг“ и „съпруга“ могат да бъдат „обидни“, тъй като се твърди, че предполагат това, което не е „реалност за много хора“.

 

„Като християни трябва да имаме смелостта за разговори, които понякога могат да бъдат трудни, да признаем, че понякога изключваме хората, да слушаме със смирение, да се покайваме за всеки обиден език и да внимаваме как слушаме и какво казваме или пишете в Духа на Христос", се казва в ръководството.

 

Christian Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.