ПРИТЧИ, глава 6d

0

ИЛИ СЪРЦЕ ЗА ГОСПОДА  ИЛИ ДЯВОЛСКА РАБОТИЛНИЦА Четиво продължение от Притчи, глава 6c „Шест неща мрази Господ,седем са мерзост за Него:надменни очи,лъжлив език,ръце, които проливат невинна кръв,СЪРЦЕ , КОЕТО КРОИ ЛОШИ ЗАМИСЛИ…“ Пр.6:16-19  „Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство….

ПРИТЧИ, глава 6d

ПРИТЧИ, глава 6d

ИЛИ СЪРЦЕ ЗА ГОСПОДА 
ИЛИ ДЯВОЛСКА РАБОТИЛНИЦА

Четиво продължение от Притчи, глава 6c

„Шест неща мрази Господ,
седем са мерзост за Него:
надменни очи,
лъжлив език,
ръце, които проливат невинна кръв,
СЪРЦЕ , КОЕТО КРОИ ЛОШИ ЗАМИСЛИ
Пр.6:16-19

 
„Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. Всички тези зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.Марк 7:21-23

Нещо мрази Господ е мерзост за Него е:сърце, което крои лоши замисли“ –  буквално планира зли дела и пояснява: „който крои зло с лукавство в сърцето си, непрестанно сее раздори“. (стих. 14 на същата глава)

Превръщането на човешкото сърце в дяволска работилница за планиране на сатанински амбиции, беззакония,  злини и погроми – това е нивото на пълно нечестие и поквара, което е отвратително за Бог! 

Замислите на сърцето, дори тайно планирани, са напълно явни за Онзи, за Когото всички сърца са открити и и от Чиито очи нищо не може да се укрие. Сърцата, които кроят лоши замисли не са само на атеистите. В сатанинската мрежа попадат и религиозни сърца, които са готови фанатично да избиват, рушат и преследват в името на своите религиозни и плътски цели. Отвратително е когато такива сърца се прокламират като християнски, а са водени от амбиция, омраза и мъст и се превръщат в задкулисни „сиви кардинали“ и инициатори интриги, злини и погроми.
Делото на такива сърца е мерзост пред Бог!

Четиво с продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.