ПРИТЧИ, глава 6c

0

БОГ МРАЗИ НАСИЛНИЦИТЕ Четиво продължение от Притчи, глава 6b  „Шест неща мрази Господ,седем са мерзост за Него:надменни очи,лъжлив език,РЪЦЕ, КОИТО ПРОЛИВАТ НЕВИННА КРЪВ,…“ Пр.6:16-19 Бог не е само страничен наблюдател на човешките дела но и активен възстановител на творението си от разрушителният резултат от падналата човешка природа.  Бог мрази ръце, които проливат невинна кръв! Насилието…

ПРИТЧИ, глава 6c

ПРИТЧИ, глава 6c

БОГ МРАЗИ НАСИЛНИЦИТЕ

Четиво продължение от Притчи, глава 6b 

„Шест неща мрази Господ,
седем са мерзост за Него:
надменни очи,
лъжлив език,

РЪЦЕ, КОИТО ПРОЛИВАТ НЕВИННА КРЪВ,
Пр.6:16-19

Бог не е само страничен наблюдател на човешките дела но и активен възстановител на творението си от разрушителният резултат от падналата човешка природа. 

Бог мрази ръце, които проливат невинна кръв!

Насилието под всякаква форма е омразно на Господа!
Няма оправдание за отнемането на човешки живот. Всяко друго разрушително и оскверняващо дело може до някъде да се компенсира и поправи, но възстановяването от насилственото прекъсване на живота е неподвластно на човека, за това и последствията от убийството не могат да се възстановят. Ако „човеците веднъж да умрат, след това настава съд“.  Умрели в грях, независимо колко „невинно“ или „основателно“ са загубили животът си, те са загубили шанса си за спасение и вечен живот. Това е причината християните да бъдат против смъртното наказание, дори когато е постановено от човешки съд.

Четиво с продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.