ПРИТЧИ, глава 5В

0

Продължение от Притчи 5А… СПАСЕНИЕ ОТ ПОСТ-СОДОМСКИ СИНДРОМ Единственото лекарството за изцеление на обществото от тази сексуална пандемия е известно още от библейска древност и се нарича ЦЕЛОМЪДРИЕ! Стандартите на Божието Слово не са се променили!Словото призовава за целомъдрие в живота на Божия човек преди, по време и след брака, ако по някаква причина –…

ПРИТЧИ, глава 5В

ПРИТЧИ, глава 5В

Продължение от Притчи 5А…

СПАСЕНИЕ ОТ ПОСТ-СОДОМСКИ СИНДРОМ

Единственото лекарството за изцеление на обществото от тази сексуална
пандемия е известно още от библейска древност и се нарича ЦЕЛОМЪДРИЕ!

Стандартите на Божието Слово не са се променили!
Словото призовава за целомъдрие в живота на Божия човек преди, по време и след брака, ако по някаква причина – раздяла или смърт, брачния съюз е нарушен…

Изразът „целомъдрие“ означава въздържание от всякаква сексуална нечистота. Българския му изказ подчертава, че това е разумно основано убеждение и в притчите си Соломон посочва разумните основания за това.

Соломон предлага на своят син „въздържанието“ като най-разумно противодействие на сексуалната неморалност преди брака. Независимо  от това какво обещават удоволствията и колкото „благи“ и „безопасни“ да изглеждат, краят им е горчив пелин, меч, смърт и ад.

„Устните на чуждата жена капе мед
и устата ѝ са по-меки от дървено масло,
но накрая тя е горчива като пелин,
остра като двуостър меч.
Нозете ѝ слизат към
смъртта,
стъпките ѝ стигат до шеол.
Ако не проумееш пътя на живота,

пътеките ѝ криволичат
и не можеш да разбереш накъде водят.“
Пр.5:3-6

Който не проумее пътя на въздържанието и праведния живот, няма да осъзнае, че е поел по пътя за ада!

Едва ли е нужно, да ви убеждавам в правотата на соломоновите думи. А и вие сами може да се информирате от новинарските емисии, които гърмят за новината, как родилка с две деца и майка ѝ, са убили новия мъж на родилката.

Пикантното в случая е, чии са родените бебета, за които спорят няколко мъже и заради които е станало убийството. Ако този скандал е отминал, когато четете това писание, не се тревожете, със сигурност вече има нов, при това със сигурност много по-драстичен.

Четиво с продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.