ПРИТЧИ, глава 4

0

„Повече от всичко друго, което пазиш, пази сърцето си,защото от него са изворите на живота.“ Пр.4:23 Всеки от нас има физическо и духовно сърце.На едното може да усетим пулса, а на другото емоционалният заряд и вълнение. И едното и другото са жизнено важни за нас! СЪРЦЕТО НИ… Знаете ли, че вашето физическо сърце и най-работния…

ПРИТЧИ, глава 4

ПРИТЧИ, глава 4

„Повече от всичко друго, което пазиш, пази сърцето си,
защото от него са изворите на живота.“ Пр.4:23

Всеки от нас има физическо и духовно сърце.
На едното може да усетим пулса, а на другото емоционалният заряд и вълнение. И едното и другото са жизнено важни за нас!

СЪРЦЕТО НИ…

Знаете ли, че вашето физическо сърце и най-работния орган в тялото ви? То никога не почива! Ако реши да си почине, тогава и вие ще си починете…

Сърцето на възрастен човек бие 72 пъти в минута; 100,000 пъти на ден; 3,600,000 пъти в година; и 2,5 милиарда пъти през целия живот.

Сърцето на бебето в корема на майка си бие приблизително два пъти по-бързо от сърцето на възрастен човек – около 150 пъти в минута. Когато плодът е на 12 седмици, сърцето изпомпва около 30 литра кръв на ден. Учудващо, нали!

Сърцето изпомпва кръв почти до всичките 75 трилиона клетки в тялото. Единствено роговицата не получава кръв.

Пет процента от кръвта снабдява сърцето, 15-20% отиват към мозъка и централната нервна система, и 22% отиват към бъбреците.

За един живот, сърцето изпомпва близо  1,5 милиона бъчви кръв – достатъчно да се напълнят 200 жп цистерни.

Всеки ден сърцето генерира достатъчно енергия за да движи камион в продължение на около 30 км. А за целия живот, генерираната енергия е достатъчна за отиване до Луната и обратно.
Наистина ли?

Сърцето извършва повече физическа работа от който и да е мускул в тялото за целия живот.
Пази сърцето си… защото в него са изворите на живота!

Четиво с продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.