Четирима християни в Иран са пратени в затвора

0

Четирима християни в Иран са пратени в затвора за това че са се обърнали към християнството

Източник: Release International

Преведено и изпратено от читател

Четирима християни в Ахваз са започнали да излежават едногодишните си присъди, след като обжалванията против присъдите им от миналия октомври са били отхвърлени. Давуд и Насер, и Фарад и съпругата му Шаназ са били осъдени за „обръщане към християнството, подтикване на мюсюлманин да се присъедини към вярата им, и пропаганда против ислямския режим, чрез популяризиране на евангелското християнство.“

* Да се молим четиримата християни от Ахваз да останат твърди в своята вяра, въпреки гоненията, както и християните в Ахваз да познаят мъдростта на Духа и Неговото водителство.

* Да се молим църквата в Иран да израства във вяра и единство, въпреки всички трудности. Да помним затворените християни в Иран, особено тези със здравословни проблеми. На някои от тях, като Бенам Ирани и Сеид Абедини (вижте по-долу) им е отказана лекарска грижа.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

На брат Сеид Абедини, двоен гражданин на Иран и САЩ, задържан през миналия септември, все още му се отказва адекватно лечение в затвор в Иран. Той е бил преместен в техеранския затвор Евин на 28-ми април.

* Да се молим Сеид да бъде освободен поради влошеното си здравословно състояние и да получи лечението от което се нуждае.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.