По Неговите стъпки

0

Когато ангелът обяви, че Христос е роден, това беше посланието, което той каза:

„Нося ви добра новина, която ще донесе голяма радост на всички хора. Спасителят — да, Месията, Господ — е роден днес във Витлеем, града на Давид!&l…

По Неговите стъпки

По Неговите стъпки

По Неговите стъпки
Когато ангелът обяви, че Христос е роден, това беше посланието, което той каза:

„Нося ви добра новина, която ще донесе голяма радост на всички хора. Спасителят — да, Месията, Господ — е роден днес във Витлеем, града на Давид!“ (Лука 2:10–11, парафразиран превод).

 

Християнската вяра е щастлива вяра, която върви редом с надежда. Имаме надежда в този живот и в отношенията си с Господ. Но имаме надежда и за отвъдния живот. Но това не означава, че християните са щастливи през цялото време или че трябва да се разхождаме с фалшиви усмивки.

 

В крайна сметка християните също имат моменти на тъга. Християните дори се борят с депресия и други трудности, с които всички останали се справят. Имаме трудни периоди и неуспехи, дори и да сме Божии деца.

 

Това, че сме християни, не означава, че ще бъдем пощадени от трагедия или трудности. Но въпреки всичко това, всред нашите трудности можем да изпитаме щастие. Апостол Павел често споменава това, когато пише на вярващите във Филипи.

 

Във Филипяни има 16 препратки към думата "ум", което ни казва, че тайната на християнското щастие се намира в начина, по който мислим, а не в начина, по който чувстваме. Така че, ако искаме да бъдем щастливи, тогава трябва да мислим правилно.

 

Павел изпълваше сърцето и ума си с думите на Исус Христос. И защо това е важно? Защото начинът, по който мислим, ще повлияе на начина, по който живеем. Например, ще вървим в посоката, която търсим. Ето защо е трудно да гледате все назад, а да продължите напред.

 

По същия начин, ако гледаме към Господа и следваме Неговите стъпки, ние ще вървим в Неговата посока. Всяко действие започва с мисъл. И това, което мислим, е това, което ще направим.

 

Източник: Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.