Първо послание на Йоан, глава 3

0

БЕЗГРЕШНИЯТ ПРАВИ И НАС БЕЗ ГРЯХ! „Той се яви да носи греховете.В Него няма грях!“1 Йоан 3:5 Синът Божи Исус Христос, Бог истински от Бога истински, роден несътворен, единосъщен с Отец и Святия Дух, се е въплътил в човешка плът за да понесе нашите грехове и греховете цялото човечество. В това се състои чудото на…

Първо послание на Йоан, глава 3

Първо послание на Йоан, глава 3

БЕЗГРЕШНИЯТ ПРАВИ И НАС БЕЗ ГРЯХ!

„Той се яви да носи греховете.
В Него няма грях!“

1 Йоан 3:5

Синът Божи Исус Христос, Бог истински от Бога истински, роден несътворен, единосъщен с Отец и Святия Дух, се е въплътил в човешка плът за да понесе нашите грехове и греховете цялото човечество. В това се състои чудото на Божественото изкупление, че въплътеният от Святия Дух и девицата Мария, Син Божи е имал плът  подобна на нашата, но без първородния грях и без самият Той да е извършил грях в плътта си.

Този Който не познавал грях, е понесъл греха ни без самият грях да го засегне!

Не е така с нас!
Ние, които сме родени с първородния грях се влияем от всяко съприкосновение с греха, независимо дали ние или другите са го извършили. Ето защо имаме нужда да общуваме със Синът Божи, защото Неговата съвършена чистота изтрива нашата греховност без остатък.

За това и всяко идолопоклонство е пагубно за нас, защото с идолопоклонството греховете ни се сгромолясват върху нас с цялата си тежест и осъждение.

Затова, възлюбени мои, бягайте от идолопоклонството. Говоря като на разумни човеци; сами вие съдете за това, което казвам. Чашата, която биде благословена, и която ние благославяме, не е ли това да имаме общение в Христовата кръв?
Хлябът, който пречупваме, не е ли да имаме общение в Христовото тяло?
1Кор.10:14-16

За последно, кога имахте „общение в Христовата кръв“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.