Отвлечен християнски лидер беше екзекутиран, въпреки дадения откуп

0


Уважаван
лидер на много християни от област в южна Кадуна в Нигерия беше отвлечен миналия месец в нападение, в което убиха четирима членове на неговия охранителен ескорт. Той е бил екзекутиран от заподозрени ислямистки екстремисти.

Рафаел Маувада Галадима бил отвлечен, докато се връщал в двореца си след посещението на пазар в Кадуна, място в което са били убити десетки християни.

Все още похитителите не са идентифицирани, но местните християни вярват, че екстремисти са видели посещението на Галадима в града като възможност да ударят отново. Галадима, който е вторият ръководител на християнска общност, отвлечен и убит тази година в Кадуна, е бил екзекутиран въпреки заплащането на откуп.

* Молете се за християните в Кадуна, които са опечалени от загубата на Рафаел и от всички, които са загубили семейството и приятелите си при нападението на пазара през октомври.
* Молете се за екстремистите, извършили тези ужасяващи
нападения срещу християните, да бъдат изобличени от Бога, Който да им покаже пътя на мира.

НОВИ
СВЕДЕНИЯЦърковните ръководители в Нигерия призовават правителството да продължи преговорите си с Боко Харам, за да спечели освобождаването на тийнейджърката Лиа Шарибу и други християнски момичета и жени, които са задържани от терористи на Боко Харам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.