Освободени са отвлечени в Камерун християни

0

Девет души, отвлечени в църква в Камерун, са били освободени.

 

Групата включва петима свещеници, една монахиня и поне двама миряни. Те бяха взети за заложници миналия месец, след като се събрали в църквата "Сейнт Мери" в англ…

Освободени са отвлечени в Камерун християни

Освободени са отвлечени в Камерун християни

Освободени са отвлечени в Камерун християни
Девет души, отвлечени в църква в Камерун, са били освободени.

 

Групата включва петима свещеници, една монахиня и поне двама миряни. Те бяха взети за заложници миналия месец, след като се събрали в църквата "Сейнт Мери" в англоговорящата част на страната. След това сградата беше подпалена.

 

Имената на отвлечените включват отец Елиас Окорие, отец Барнабас Ашу, отец Корнелиус Джингва, отец Джоб Франсис Нвобегу, отец Емануел Асаба, сестра Джасинта К. Удеага, Нкем Патрик Осанг, Бланш Брайт и г-жа Келечукву.

 

Атаката беше осъдена от католическите епископи в Камерун; те издадоха съвместно изявление, в което описват техния "пълен шок и ужас".

 

След освобождаването на отвлечените духовници, второ изявление беше публикувано от епархията на Maмфе, отбелязвайки безопасното им завръщане.

 

Изявлението на епископ Алоизий Фондонг Абангало от Мамфе гласи: "Позволете ми да използвам тази възможност, за да похваля вашите колективни усилия в молитвата. Следвайки това, което е гарантирано, ние също можем уверено да заявим заедно с английския автор на химни, Джон Елъртън, че "гласът на молитвата никога не мълчи."

 

"…Призовавам всеки от вас да се моли с благодарност към Бога за безопасното освобождаване на нашите братя и сестри, които бяха отвлечени".

 

Той добави: "Използвам тази възможност още веднъж, за да осъдя акта на оскверняване на църквата по най-категоричния възможен начин и да осъдя необходимостта от повишаване на човешкото достойнство."

 

Първоначално похитителите – които твърдят, че са сепаратистки бойци – наредиха на църквата да плати £88 000 ($100 000) за безопасното връщане на заложниците. Църквата обаче каза, че "няма да плати и долар за подобни неща".

 

Окончателните условия на освобождаването и дали са били изпълнени от църквата, не са потвърдени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.