Новата европейска шампионка по гмуркане цитира Библията

0

Млада британска спортистка, която смело говори за вярата си в Христос, спечели златен медал от Европейско първенство. Преди това тя спечели 3 медала от Игрите на Британската общност, цитирайки Библията след победите си.

 

Седемнадесетго…

Новата европейска шампионка по гмуркане цитира Библията
Млада британска спортистка, която смело говори за вярата си в Христос, спечели златен медал от Европейско първенство. Преди това тя спечели 3 медала от Игрите на Британската общност, цитирайки Библията след победите си.

 

Седемнадесетгодишната британска гмуркачка Андреа Спендолини-Сириекс спечели златен медал на 10-метрова платформа на Европейското първенство по водни спортове в Рим, Италия.

 

Това е нейният втори медал след спечелването на бронзовия медал в смесените отбори в първия ден на състезанието по гмуркане.

 

„Можех да усетя как сърцето ми бие и го усещах в гърлото си, но просто трябваше да го направя, да направя този скок, да направя този обрат, да вляза във форма, вярвам в Бога. Всичко стана така, както се надявах да стане“, казва Спендолини-Сириекс веднага след победата си.

 

Младата атлетка от Обединеното кралство, дъщеря на известния френски ресторантьор Фред Сириекс, най-известен с изявите си в телевизионната програма First Dates, винаги е много откровена за вярата си.

 

„Бог показа Своята мощ и сила и премести огромна планина в океана. Емоциите и умората бяха връхлитащи и в този момент се замислих докъде съм стигнала”, написа тя в Инстаграм, коментирайки своето представяне.

 

Тя благодари на треньора и екипа си, изтъквайки, че е „особено щастлива". Думите „упоритата работа винаги побеждава таланта“ завинаги ще звучат в главата ми и ще ме мотивират да се усъвършенствам и да ставам по-добър спортист“.

 

Европейските медали идват точно след като Андреа спечели още три (два златни и един сребърен) на Игрите на Британската общност по-рано този месец.

 

В евангелието на Марк 4: 37-41 се говори за  мир с пълна вяра. Това беше усещането при моето състезание вчера. Спокойствието и тишината на водата. Бог е добър през цялото време и през цялото време Бог е добър“, публикува Андреа в Инстаграм след победата си със златен медал в състезанието по гмуркане на платформа за жени на 10 метра.

 

Тя отново цитира Библията, когато заедно с Идън Ченг, взеха среброто в женската синхронна 10-метрова платформа: „Чиста радост. Чисто вълнение. Чиста любов към теб. След лекото препъване от моя страна, си спомних за Филипяни 4:13: "Ние можем да направим всичко чрез Христос, Който ни дава сили, и ние успяхме да вземем медала.

 

Въпреки всичките ѝ победи това лято, началото на годината беше трудно за британската гмуркачка.

 

„Имах доста трудно начало на годината. Не можах да направя нито едно от гмурканията си. Страхувах се от гмуркане и наистина бях близо до отказване, защото бях вкаменена от всичко“, каза тя на живо пред BBC Radio 5.

 

„Но моят екип и семейството ми ми помогнаха да премина през това изпитание. Не мисля, че щях да съм тук, ако не бяха те”, споделя искрено Спендолини-Сириекс.

 

Източник: "Евангелски фокус"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.