НИГЕРИЯ – Християнин беше убит заради „богохулна“ публикация във фейсбук

Следващия път, когато ползвате някоя от социалните мрежи, се молете за скърбящите близки и приятели на 24-годишният Методус Чимайдже Емануел.

Младият християнин беше убит от тълпа просто защото бе обвинен, че е публикувал във фейсбук богохулно твърдение срещу пророка Мохамед. Освен това миналата неделя трима други, един от които член на силите за сигурност, също бяха убити при нападението в гр. Пандогари в централната част на щата Нигер. Презвитер от близкия град каза: „Мюсюлманските младежи мобилизираха други мюсюлмани в града с твърдението, че християнските младежи са богохулствали срещу пророка Мохамед. Мюсюлманите отидоха в една църква и я изгориха.“ След разрушаването на още една църква в града наложиха вечерен час. Едва два дни по-късно мюсюлмански говедари от Фулани убиха трима християни в дома им в областта с местно самоуправление Джема в северно-централния щат Кадуна. Смята се, че 40-годишният Зака Кагома и още двама, които все още не са разпознати, са били убити в около 2 часа през нощта, докато са спели. Вследствие на нападението християните в други села са избягали.

  • Молете се за нашите братя и сестри в централна и северна Нигерия.
  • Молете Бог да утеши всички засегнати от последните жестоки нападения.
  • Молете се да се сложи край на нападенията на екстремистите и Фулани над християните.
  • Молете Бог да се намеси и да защити Своя народ и отговорните за жестокостите да бъдат изправени пред съда.
  • Молете се гонителите на църквата да осъзнаят греха си и да се обърнат към Христос за покаяние.

Новини: Благодарим ви, че се молите за Мариам (Насим) Нагаш-Заргаран, за чийто случай ви разказахме миналата седмица.
С радост ви съобщаваме, че на Мариам й е било позволено да напусне затвора, за да получи медицински грижи. Има сведения, че тя е имала такова разрешение, но заради проблеми в бюрократичната процедура тя бе пусната под гаранция едва в понеделник. Нека заедно благодарим на Бог за освобождението на Мариам и да се молим да получи нормално лечение, и здравето й да се възстанови напълно. Освен това нека се молим да бъде окончателно пусната от затвора.

6 thoughts on “НИГЕРИЯ – Християнин беше убит заради „богохулна“ публикация във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.