НИГЕРИЯ – Християнин беше убит заради „богохулна“ публикация във фейсбук

6

Следващия път, когато ползвате някоя от социалните мрежи, се молете за скърбящите близки и приятели на 24-годишният Методус Чимайдже Емануел.

Младият християнин беше убит от тълпа просто защото бе обвинен, че е публикувал във фейсбук богохулно твърдение срещу пророка Мохамед. Освен това миналата неделя трима други, един от които член на силите за сигурност, също бяха убити при нападението в гр. Пандогари в централната част на щата Нигер. Презвитер от близкия град каза: „Мюсюлманските младежи мобилизираха други мюсюлмани в града с твърдението, че християнските младежи са богохулствали срещу пророка Мохамед. Мюсюлманите отидоха в една църква и я изгориха.“ След разрушаването на още една църква в града наложиха вечерен час. Едва два дни по-късно мюсюлмански говедари от Фулани убиха трима християни в дома им в областта с местно самоуправление Джема в северно-централния щат Кадуна. Смята се, че 40-годишният Зака Кагома и още двама, които все още не са разпознати, са били убити в около 2 часа през нощта, докато са спели. Вследствие на нападението християните в други села са избягали.

  • Молете се за нашите братя и сестри в централна и северна Нигерия.
  • Молете Бог да утеши всички засегнати от последните жестоки нападения.
  • Молете се да се сложи край на нападенията на екстремистите и Фулани над християните.
  • Молете Бог да се намеси и да защити Своя народ и отговорните за жестокостите да бъдат изправени пред съда.
  • Молете се гонителите на църквата да осъзнаят греха си и да се обърнат към Христос за покаяние.

Новини: Благодарим ви, че се молите за Мариам (Насим) Нагаш-Заргаран, за чийто случай ви разказахме миналата седмица.
С радост ви съобщаваме, че на Мариам й е било позволено да напусне затвора, за да получи медицински грижи. Има сведения, че тя е имала такова разрешение, но заради проблеми в бюрократичната процедура тя бе пусната под гаранция едва в понеделник. Нека заедно благодарим на Бог за освобождението на Мариам и да се молим да получи нормално лечение, и здравето й да се възстанови напълно. Освен това нека се молим да бъде окончателно пусната от затвора.

6 thoughts on “НИГЕРИЯ – Християнин беше убит заради „богохулна“ публикация във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.