Китай инициира антихристиянска държавна програма

Китай инициира антихристиянска държавна програма

Китай инициира антихристиянска държавна програма

Китай инициира антихристиянска държавна програма

Китайското правителство засилва опитите си за подтискане на
християни в страната – както в регистрирани, така и в нерегистрирани църкви. Правителствените органи са забранили всякакви онлайн служби и държавни служители също са засилили инициативата за премахване и разрушаване на кръстовете от църковните сгради, съобщено според информативен сътрудникЧайна Ейд“ (ChinaAid). Пастори също са били задържани за организиране на онлайн срещи за молитва.

Нека се молим Бог, да
подкрепи Своите люде в Китай.

Нашите партньори съобщават че правителството е разрушило поне две
църковни сгради на Великден. Правителствени служители са съборили одобрената от държавата сграда на църква Донгхю (Donghu) в провинцията Куингхай ( Qinghai) – най-старата и голяма в окръга си, както и частен дом използсван като църковна сграда в провинцията Хунан ( Hunan).

Чайна Ейд“ също известява, че няколко члена на църквата „Заветът на ранният дъжд“ (Early Rain Covenant Church) в Ченгду, Сеичуан (Chengdu, Sichuan) са били арестувани от дома си на Разпети петък, защото са присъствали на онлайн учебна съботна проповед и са били задържани за разпит.

Преждевременно,
пекинския адвокат Гао Зишеинг (Gao Zhisheng), който беше задържан през 2009 г. и преживя ужасни мъчения, е бил награден с наградата „Лин Жао“ (Lin Zhao – Freedom Award) . Титлата принадлежи на китайски борци за свобода, които са изстрадали и са били гонени в името на свободата и нейното проповядване. Гао не е бил виждан от 2017 г., когато е направил опит за бягство от домашен арест.

* Молете се ограниченията и подтискането на църквите в Китай да бъдат премахнати.
* Молете се кризата с корона вируса да подтикне хората в Китай да потърсят и открият спасение в Христос и да зажадуват за Неговият мир и правда
* Молете се Гао Зишеинг да бъде освободен и да му се позволи да живее спокоен живот.

(
Източник: ChinaAid)

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Прославете
Бога за това, че нашият брат от Иран Ебрахим Фироузи (Ebrahim Firouzi) е бил приет с добрина и топлина от местните по времето на своето изгнание. В скорошно интервю в “ЮТуб“ той споделя, че заплахите, че ислямски екстремисти ще се отнесат крайно остро към него, са били неверни. Преди да е бил изпратен в изгнание късно тази година, Ебрахим е прекарал близо седем години в затвор. Молете се Бог да благослови Ебрахим и да го изпълни със Своя мир.
(Източник: Morning Star News)

Молете се за нашата сестра от Иран
Мари Фатетемех Мохамади (Mary Fatemeh Mohammadi), която наскоро е получила преустановена затворническа присъда от три месеца и един ден, както и десет камшика за ”смущаване на общественият ред”. Тя е била арестувана в Техеран (Tehran) през януари, по време на протести след повалянето на украинския пътнически самолет, където тя е била подложена на емоционално и физическо насилие.
(Източник: Middle East Concern)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.