Деца оставени без родители, след като арестите в Еритрея продължават

4

Правителството на Еритрея започна нова репресия срещу християните през месец май и която продължава. Това, което прави това гонение различно, е, че сега цели семейства са арестувани. Докато в миналото повечето хора са били отвеждани от библейските си изучавания или други християнски събирания, сега вярващите са извеждани от собствените си домове. Служители по сигурността, придружени от православен свещеник, се появяват в домове и разпитват хората за тяхната религиозна принадлежност. Всички, с изключение на мюсюлманите, православните, католиците и лютераните, подлежат на арест.

Досега около 160 християни са арестувани, включително семейства с деца. В столицата Асмара 49 души били арестувани от Енда Корея по време на сватбено тържество. Християните в северния район на Червено море също били арестувани. Според нашия сътрудник 12 деца, най-малкото от които е на едва два месеца, са в затвора заедно с родителите си в Ади Куала. Един християнин, който се е опитал да попита за затворниците от Ади Куала, също е арестуван. Не е за вярване, че повече от 30 деца са останали без родители или настойници и полицията за сигурност ги наблюдава, за да се увери, че не получават подкрепа от християнската общност. Християни също са задържани и изпращани в пустинния остров Нахура в Червено море, където климатичните условия са екстремни.

* Молим ви, молете се за всички онези, които са били засегнати от тези арести, особено за децата в затвора и тези, които са оставени да се грижат сами за себе си.
* Молете се за прекратяване на това жестоко отношение към вярващите.
* Присъединете се към молитвената ни кампания Pray173, за да помогнете за освобождаването на дългосрочните затворници в Еритрея.

4 thoughts on “Деца оставени без родители, след като арестите в Еритрея продължават

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.