НИГЕРИЯ: Това, което ни остава, е Бог и нашата надежда

0
НИГЕРИЯ: Това, което ни остава, е Бог и нашата надежда

НИГЕРИЯ: Това, което ни остава, е Бог и нашат&...

НИГЕРИЯ: „Това, което ни остава, е Бог и нашата надежда“
Смята се, че повече от 30 християни са били убити от войнствени фулански бойци за една нощ в северната част на Нигерия, Кадуна. Съобщава се, че бойците са нападнали събиране на Евангелската църква “Победа за всички” в Гавачива, окръг Качия, в неделя, 26 септември, убивайки един член на събранието и ранявайки много други. Фуланските военни същата нощ също убили 30 християни и унищожиха десетки домове в две села в окръг Каура, според местен жител.
„Сърцата ни са изпълнени с болка, страхове, горчивина и разочарования“, – каза той. „Травмите, ужасните серийни убийства, ежедневните отвличания, нападения над фермери и унищожаването на реколтата, изгарянето на къщи, църкви и хора живи, масовите погребения са много обезпокоителни. Това, което ни остава, е Бог и нашата надежда.“
Няколко дни по-рано местна банда в щата Кано беше разярена покрай убийството на жена от мъж, за когото смятат, че е приел християнството, и това доведе до смъртоносно нападение на презвитер и изгаряне на дома му, църквата и училището, съобщиха източници. Стана ясно, че Йохана Шуайбу, презвитер на църквата „Нов живот“ почина в ранните часове на 23 септември, след като беше нападнат предната нощ.
Хосле Тоннан Майкъл, приятел и колега на брат Шуайбу, каза, че е вероятно той да е бил нарочения за убийството, защото именно чрез неговото служение мнозина се обърнали към християнската вяра.
Брат Шуайбу беше ключов в изграждането на училище за местните християнски деца от Хауса, трансформирайки младите животи, на които иначе им беше отказан достъп до образование поради тяхната вяра, каза Майкъл. „Под негово наблюдение успяхме да съберем средства и да пробием сондажи, чрез които християнските общности, на които е отказан достъп до правителствени източници на вода, могат да получат достъп до вода.“
Молитвени нужди:
* Да се молим Бог да утеши всички опечалени от тези брутални убийства.
* Да се молим за физическо и емоционално изцеление на ранените.
* Да се молим за възстановяване и осигуряване на жилища, за всички, чиито жилища са разрушени.
* Да се молим за прекратяване на насилието срещу християните в северна Нигерия.
* Да се молим Бог да утеши и да снабди с всичко необходимо семейството на брат Шуайбу.
Благодарности:
* Въпреки привидно безкрайните атаки срещу техния живот и имущество, християните в северна Нигерия продължават да се доверяват, да се надяват на Бог и все още да свидетелстват за Христос.
* Служението на брат Шуайбу сред общността е довело мнозина към вярата в Христос и покаяние.
* За наследството на Шуайбу, променящо младия живот и осигурило така нужния източник на вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.