Неразказаната история на една филмова легенда

0

Близо 40 години след смъртта си, актьорът легенда Стив Маккуин все още често е наричан „Кралят на готините“. Неговият стил и филми са като вечни хитове, харесвани от всяко поколение, но една история за Маккуин сякаш остава неизвестна &nd…

Неразказаната история на една филмова легенда

Неразказаната история на една филмова легенда

Неразказаната история на една филмова легенда
Близо 40 години след смъртта си, актьорът легенда Стив Маккуин все още често е наричан „Кралят на готините“. Неговият стил и филми са като вечни хитове, харесвани от всяко поколение, но една история за Маккуин сякаш остава неизвестна – това е разказът за неговото спасение и вяра в Христос в края на живота му.

      

Неговата история все още очарова фенове, нови и стари. Но една глава от тази история рядко се споделя. Сега има силен нов филм за живота му и какво най-накрая го е накарало да избере Христос.

 

Маккуин преодолява много трудности, за да се превърне в холивудското "момче чудо" от 60-те и 70-те години на миналия век. 

 

Грег Лори, пастор на Harvest Christian Fellowship в Ривърсайд, Калифорния – и голям фен на Стив Маккуин – говори за детството на актьора в скорошно интервю за CBN News.

 

„Той няма баща и майка му всъщност не го е отгледала“, казва Лори. „Тя е алкохоличка, с много любовници и аз проследих тази част от историята, защото аз също имах майка алкохоличка, женена и разведена седем пъти и никога не съм познавал биологичния си баща.“

 

Лори е такъв фен на актьора, че притежава реплика на неговия "Булит Мустанг" от 1968 г. Пастор Грег разказва:

 

„Започнах да се ровя повече в живота на Стив и бях чул, че той е станал християнин. Вярвах, че е истина, но никога не го бях проверявал. Бях гледал документален филм миналата година. И той говореше за възхода му от най-лошото детство, което можете да си представите, до суперзвезда, където той е звезда номер едно в света, във филми като "Булит", "Голямото бягство", "Великолепната седморка" и т.н. След това Стив се отдалечава от Холивуд и става християнин, и аз си помислих, че това трябва да е вярно?"

 

Любопитството на Лори предизвиква търсене в Гугъл. В това търсене Лори казва: "…изскочи името Леонард Деуит. Леонард е пасторът, който е довел Стив до Христос и се чудех дали този човек е още жив?"

„И така, ние се свързахме с него и аз го попитах: „Вие ли сте Леонард Деуит, който се е молел със Стив Маккуин, за да приеме Хростос? И той каза: "Да, аз съм."

 

„Бях изумен, че Леонард не е направил уебсайт, в който да се хвали, че той е проповедникът,  довел Маккуин до Христос, защото това е нещо като постижение.“ 

 

Лори споделя как Деуит и Маккуин са се срещнали в новата си книга, "Стив Маккуин: Спасението на една американска икона". Той дори е създал документален филм за това. 

 

Книгата и филмът описват и специалната среща между Маккуин и евангелиста Били Греъм.

 

Лекарите диагностицират Маккуин с агресивна форма на рак само месеци след като той приема Христос. Преди Маккуин да отлети за Мексико за операция, той се среща с Били Греъм, който му дава личната си Библия за пътуването. 

 

Лори казва: „Попитах Били за това преди години. И той, разбира се, потвърди, че историята е вярна.“ 

 

„Стив е много болен, правят му операцията. След като го закарват в реанимация, той чака там сам в клиниката в Хуарес, Мексико, и после внезапно умира само на 50 години. И той отива в присъствието на Бога. Когато лекарите влезли, те намерили Стив умрял, с Библията в ръце." 

 

„Това наистина беше Библията на Били Греъм. Стив я е държал, може би я е чел, преди Господ да го призове у дома в Неговото присъствие.“   

 

„Едно нещо, което Стив каза, преди да умре, беше: „Единственото ми съжаление в живота е, че не можах да разкажа на хората за това, което Христос направи за мен.“

 

И така, Грег Лори пише книга, която вече е излязла, и прави документален филм, защото иска да поправи тази грешка.     

 

„Стив Маккуин, „Кралят на готините“, разбра, че има нужда от Христос. Така „Кралят на готините“ срещна „Царя на царете“.

 

Източник: CBN News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.