Мощно съживление в Гвинея и Замбия

0

Мисионери  съобщават за мощно движение на Светия Дух в северозападната африканска държава Гвинея Бисау през 2023 г.. Има повече от 18 477 документирани свидетелства на хора, решили да последват Христос по време на няколко евангелизационни събир…

Мощно съживление в Гвинея и Замбия

Мощно съживление в Гвинея и Замбия

Мощно съживление в Гвинея и Замбия
Мисионери  съобщават за мощно движение на Светия Дух в северозападната африканска държава Гвинея Бисау през 2023 г.. Има повече от 18 477 документирани свидетелства на хора, решили да последват Христос по време на няколко евангелизационни събирания на открито.

 

Служението World Harvest, ръководено от евангелизатора Джейкъб Еберсол, е организирало няколко кампании в цялата страна, чието население е 70% мюсюлманско.

 

Еберсол споделя, че Бог е направил някои безпрецедентни неща по време на тези събирания, включително накарал президента на страната да помогне екипът на организацията да премине границата и да влезе в страната.

 

Президентът на Гвинея Бисау е мюсюлманин, но той допринася за събранията на кръстоносния поход и дори присъства на първата вечер.

 

Еберсол споделя: „Хиляди дойдоха от много далечни места, за да чуят евангелието. Някои дори пътуваха с канута и лодки по бурни води от острови край брега, за да бъдат част от събитието. Никога не съм виждал нещо подобно преди. Имах привилегията да бъда на първия ред и станах свидетел на действието на Бога, което смятах за невъзможно. Аз буквално все още съм в страхопочитание от случилото се. Бог пише историята и тя няма край. Едно от най-великите свидетелства, които чухме, беше, че това публично проповядване на Евангелието е укрепило сърцата на вярващите в града. Една вярваща сподели, че след събирането хората са започнали да споменават името Господне из целия град, докато преди това не се е случвало.“

 

След кръстоносните походи в Гвинея Бисау, World Harvest продължава евангелската си кампания в Замбия, страна от Централна Африка.

 

Над 200 000 души присъстват на евангелизация в Лусака, Замбия, съобщава CBN News.

След вълнуващо послание за покаяние и спасение, хора от всички възрасти са излезли напред,  за да оставят своите идоли, бутилки твърд алкохол, наркотици, предмети за правене на магии и много други неща. Тези предмети по-късно са били изгорени.

 

Има повече от 45 000 свидетелства на хора, преживели покаяние и спасение в Замбия за последните месеци.

 

„Ние вярваме и се молим това проповядване да докосне сърцата на хиляди хора в Западна и Северна Африка, където евангелието трябва да се проповядва най-много“, казва Еберсол.

CBN News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.