Псалом 61

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема на псалома

“За първия певец. По Йедутун.” Това е вторият псалом, предназначен за изпълнение от Йедутун; предишният …

Псалом 61

Псалом 61

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема на псалома

“За първия певец. По Йедутун.” Това е вторият псалом, предназначен за изпълнение от Йедутун; предишният беше Псалом 38, който доста прилича на този и по това, че в оригиналния текст на иврит и в двата често се появява думата “само” - четири пъти в Псалом 38 и шест пъти в Псалом 61. Други два псалома също са озаглавени по същия начин, “По Йедутун” - Псалми 76 и 88. Според Първо Летописи 16:42, синовете на Йедутун бяха вратари. Дори за най-добрите музиканти и певци беше чест да стоят при портите на Господния дом. “Псалом на Давид.” Дори да липсваше името на автора, пак с лекота бихме разпознали уникалния стил и неповторимия почерк на Давид. Заради многократното използване на думата “само”, аз наричам този псалом "Само Бог".

Изпълнен с истинска и непоклатима вяра в Бога, Давид се надсмива над злобата на своите врагове. Точните обстоятелства за написването на този псалом не са от особено значение, тъй като истинската вяра е нужна винаги и по всяко време и непрекъснато е подлагана на изпитание. Описаните тук чувства са добре познати на всеки един вярващ и затова не се нуждаят от обяснение чрез конкретно историческо събитие.”

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук - www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.