Лекар свидетелства за чудо на възкресение след молитва

0

Лекар свидетелства, че жена е била възкресена от мъртвите чрез силата на молитва часове, след като персоналът на спешното отделение е направил всичко възможно, за да я съживи, но не е успял.

 

Д-р Ландън Д. Винсън, лекар в спешното отде…

Лекар свидетелства за чудо на възкресение след молитва

Лекар свидетелства за чудо на възкресение след молитва

Лекар свидетелства за чудо на възкресение след молитва
Лекар свидетелства, че жена е била възкресена от мъртвите чрез силата на молитва часове, след като персоналът на спешното отделение е направил всичко възможно, за да я съживи, но не е успял.

 

Д-р Ландън Д. Винсън, лекар в спешното отделение в Регионалния медицински център Кофивил в Кофивил, Канзас, наскоро разказа на членовете на църква за чудото, на което е бил свидетел заедно с техния пастор Ранди ДеПрийст.

 

Във видеоклип, публикуван в YouTube, Винсън дава своето свидетелство. През пролетта на 2021 г. в разгара на пандемията от COVID-19, неизвестна жена е отведена в спешното отделение в Кофивил. Тя е подложена на изкуствено дишане, когато е докарана в спешното отделение, но без резултат. В крайна сметка е обявена за умряла.

 

„Наистина накарахме сърцето ѝ да бие отново, но по същество единственото нещо, което поддържаше сърцето ѝ, бяха инжекциите адреналин в кръвта ѝ и поставянето ѝ на вентилатор“, каза Винсън. „От медицинска гледна точка тя не беше жива. Тя беше в „мозъчна смърт“.

 

Лекарят описва многобройните начини, по които медицински служители определят, че дадено лице е починало. В този случай не са открили признаци на живот. Очите на жената били приковани и разширени. Тя не показвала рефлекс за повръщане и крайниците ѝ имали петна, които предшестват смъртта. И така, д-р Винсън, неговият персонал и съпругът на жената решили да изключат животоподдържащата система.

 

Според д-р Винсън, съпругът на жената е помолил някого да се обади на техния пастор, за да дойде и да се помоли за нея.

 

Винсън си спомня, че е казал на човека: „Разбира се. Ще изчакаме пасторът да дойде.“ Той и медицинските сестри решили да изчакат пастора от уважение към жената и нейния съпруг.

 

След няколко минути пасторът пристигнал в болницата. Персоналът не му казал за състоянието на жената, затова той поставил ръка на рамото ѝ и започнал да се моли.

 

„Започнахме да се молим над нея“, спомня си лекарят. „Главата ми беше наведена. Имаше и медицинска сестра в стаята. Може би само няколко минути след молитвата машината започна да работи. Реших, че трябва да я изключа, за да не ме разсейва. Когато погледнах нагоре, спонтанното дишане започна да се връща. Видях животът да се връща в тази жена."

 

Докато пасторът се молеше над нея, той започна да ѝ задава въпроси. Тя започна да кима с глава и да отговаря.

 

Той я нарече по име и каза: "Аз съм пастор Ранди и дойдох да се помоля за теб." Очите ѝ се отвориха и той попита: "Чуваш ли ме добре?" Тя кимна: „Да“.

 

Пасторът запита жената: „Познаваш ли Исус Христос като твой Спасител?“ Тя отново кимна „Да“. Той продължи: „Това е страхотна новина. Днес ще направим нещо, което казва Писанието. Когато двама или трима се съгласят за нещо и вярват в името на Господ Исус Христос, ако Го помолят, Той ще им отговори. Така че аз моля Бог да възстанови здравето ти и да те излекува. Съгласна ли си?" Отново нейният отговор беше „Да“.

 

„Това нямаше смисъл за мен, защото жената нямаше никакви признаци на живот“, казва д-р Винсън. Той продължава: „Бяхме спрели всички лекарства. Преди това бяхме вливали четири лекарства, за да поддържат сърцето ѝ. Всички системи бяха изключени. Но изведнъж започнахме да напипваме пулс и кръвното ѝ налягане постепенно стана нормално.“

 

Тя мигаше с очи. Наведох се и попитах: „Чуваш ли ме?“ Тя кимна с глава „Да“. Попитах: „Искаш ли да продължим да те лекуваме?“ Тя поклати глава „Да“.

 

„Това беше първото истинско чудо, което някога съм виждал. Беше много смиряващ момент. Постоянно чувах Бог да ми казва: „Това е Мое дете. Аз решавам кой да живее.““

 

„Накратко, жената беше клинично мъртва и ние се готвихме да я обявим за такава. Тя започна да се движи и да отговаря на въпросите на пастора по време на молитвата му. Сега тя не просто имаше пулс и кръвно налягане, тя се бореше да диша без апарат. Имаше нужда от успокоителни, за да я задържим в леглото и да улесним транспортирането“, отбелязва той.

 

„Не виждам друго обяснение освен чудо за този феномен. Не твърдя, че пастор е възкресил жена от мъртвите. Казвам, че непоколебимата му вяра и молитва са задействали или освободили нещо духовно, което надхвърля реалностите. Не знам дали някога ще разбера механизма, но знам, че беше мъртва преди молитвата и жива след нея.

 

Faith Wire

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.