Конференция под надслов „Призванието на жената християнка“ се проведе в София

0

ЕПЦ Подуяне отбеляза Благовещение с вдъхновяваща конференция за жени под надслов „Призванието на жената християнка“. Освен дамите от църквата-домакин на поканата да се присъединят към празничното събитие откликнаха сестри от църквите в Б…

Конференция под надслов „Призванието на жената християнка“ се проведе в София
ЕПЦ Подуяне отбеляза Благовещение с вдъхновяваща конференция за жени под надслов „Призванието на жената християнка“. Освен дамите от църквата-домакин на поканата да се присъединят към празничното събитие откликнаха сестри от църквите в Ботевград, Ботунец, Бухово, Златица, Костинброд, Перник, Пирдоп.

 

Гост-говорител на конференцията беше Естер Хуарес, която вече пет години служи на Бог като мисионер в Родопите заедно със своя съпруг Сесар и двамата им синове Исак и Кевин. Естер е родена в Перу в семейството на баща китаец и майка перуанка. Омъжва се в Ел Салвадор. Мисионерското служение на семейство Хуарес започва в далечна Никарагуа, продължава в Индия и ги довежда в България – тяхното настоящо назначение от Бог.

 

Както подобава на празнично събитие за жени, още преди обявения начален час залата беше пълна с красота и усмивки. Радостта да бъдем заедно, вълнението за всичко, което предстои, и очакването в сърцата ни преляха в благословено време на хваление и поклонение към Бог, водено от сборен хвалебен тим от различни църкви.

 

Първата сесия на конференцията – „Живот в прослава на Бога“, започна с думите на Мария, майката на Господ Исус, записани в Лука 1:46-55, и беше посветена на важността и силата на хвалението, извиращо от смирено и благодарно сърце. Посланието да се доверим на Бога, да Го хвалим и да Му се покланяме независимо от обстоятелствата, отекна във всяко сърце.

 

Във времето за вдъхновяващи насърчения се наслаждавахме на рецитация от книгата Псалми, но и бяхме предизвикани да заучаваме пасажи от Словото наизуст. Поздрав към присъстващите отправи дамският хор към ЕПЦ Подуяне, а соловите изпълнения на любими християнски песни поведоха цялото събрание в спонтанно поклонение.

 

Кафе паузата и времето за обяд ни предоставиха чудесна възможност за нови запознанства, споделяне и насърчение.

 

Втората сесия беше време, в което сестра Естер сподели своето лично свидетелство за верността и силата на Бог в нейния живот. Докосващата история за раждането на нейните синове, което няма медицинско обяснение, ни напомни отново, че за Бог няма нищо невъзможно. В притихналата зала отекваше разказът ѝ за болката и изпитанията, през които е преминала, и за трудностите, които е преодоляла единствено с молитва и упование в Бога. Докато слушахме думите на тази толкова крехка физически, но толкова силна чрез Божия Дух жена, в много очи имаше сълзи, а сърцата ни бяха изпълнени с благодарност и възхита към нашия Бог, който върши чудеса и никога не закъснява.

 

Освен благословението да бъдем заедно и да слушаме насърчителните послания от Бог, всяка от нас получи и прекрасни подаръци, които да занесем в домовете си като напомняне, че сме обичани Божии дъщери и че Бог има цел и призив за всяка от нас.

 

Ако Бог може да използва едно момиче от Перу, Той може да използва и всяка от нас. Благодарни сме за сестра Естер, която ни показа пример как може да стане това.

 

Сесиите от конференцията могат да бъдат изгледани тук и тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.