Когато Сатаната грабне Словото

0

„А ония край пътя, гдето се сее словото, са тия, които като чуват, Сатана веднага дохожда и грабва посеяното в тях слово.“

                              &nbsp…

Когато Сатаната грабне Словото

Когато Сатаната грабне Словото

Когато Сатаната грабне Словото
„А ония край пътя, гдето се сее словото, са тия, които като чуват, Сатана веднага дохожда и грабва посеяното в тях слово.“

                                                                                                                                                                         (Марк 4:15)

 

Когато благовестието е поучавано ясно вярващите се утвърждават в своята вяра и те са способни да се пазят от идолопоклонство. Сатана не е доволен, когато истината на благовестието е поучавана. Той използва различни начини, за да изопачи Словото и да не позволява на хората да го слушат.

 

В ранната църква се появили еретици. Един твърдял, че Христос не е Божият Син. Друг казвал, че не е син на Мария. По времето на свети Василий някои отричали, че Светият Дух е Бог. Имаме примери, в които Сатана грабва Божието Слово и в наше време.

 

Когато аз и последователите ми започнахме да проповядваме чистото евангелско послание се надигнаха мнозина, които са против Божието Слово и действието му в света. Разбира се, никое от другите изкушения не намаля. Сатана продължаваше да изкушава хората да вършат сексуални грехове и други ужасни престъпления, понеже той не желаеше да вярват в това, което Бог казва и върши. Но църквата и Божиите хора трябва да гледат на атаката на Сатана срещу Божието Слово и дело като особено опасни.

 

Това е начинът, по който Сатана измами Адам и Ева. Те изгубиха вярата си в Бога и не вярваха повече на това, което Той казваше. Вместо това те повярваха на сатанинските лъжи. Когато Сатана лиши хората от вярата им в Бога, не е изненадващо, че те стават горди и презират Бога и другите човеци. Накрая те ще се обърнат към прелюбодейства, убийства и други такива неща.

 

Обръщането гръб на Божието Слово е коренът на всички изкушения. Това води до унищожение и нарушение на всички Божии заповеди. Вярата е източник на всеки грях. Ако Сатана може да изопачи или грабне Божието Слово от сърцата на хората, той е постигнал целта си – хората повече няма да вярват в Бога.

 

Превод: Радостин Марчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.