Кийт де Майо в Propoved.com

0

keith

Българският мегапортал за Християнски проповеди – Propoved.com представи лекциите и проповедите на Кийт де Майо – най-значимият мисионер в новата история на България.

Кийт пристига в България след падането на Берлинската стена. Активната му мисионерската дейност допринася за основаването на библейско училище “Оазис на любовта” през 1990 г. Училището функционира първо в Пловдив, а по-късно се премества в София. Две години по-късно в него се обучават над 270 редовни студенти. Въпреки че никога не получава официална регистрация и е многократно игнорирано от големите български вероизповедания, “Оазис на любовта” се нарежда сред най-значимите български духовни училища. Учебниците, издадени за нуждите на училището, са разпространявани по цялата страна. Освен многобройните си пътувания по църквите в България, Кийт държи и ежеседмични богослужения в зала “България” в София.

Училището завършва дейността си през 1994 г., но дори след преустановяване на редовните занятия преподаваните лекции стават основа за реформиране на систематичното богословие на евангелските църкви в България. Това е първото представяне на аудио записи на уроците от училището и проповедите на Кийт де Майо в интернетното пространство. Ако разполагате с други аудио записи на Кийт де Майо и желаете да ги предоставите за публикация в Propoved.com, моля пишете ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.