КИТАЙ — Нов закон за сигурност подбужда страхове за репресии върху религиозната свобода

0

Нови закони за сигурност, одобрени от китайското правителство, е възможно по-нататък да ограничат свободата в китайските предели и отвъд, заявяват партньорите на Release.

China Aid предупреждава, че новият закон е формулиран “нарочно двусмислено” и може да послужи за увеличаване на “преследванията и безчестията основани на предполагаеми заплахи за националната сигурност”. Сред клаузите му се срещат такива за налагане на повече ограничения върху “чуждите влияние” и “култове”. Законът също увеличава ограниченията за религията в Хонг Конг, Макао и Тайван. Някои презвитери, намиращи се в Хонг Конг, се страхуват, че могат да бъдат наказани за служението с други християни по интернет, за посещенията на други християни в домовете им и дори за проповядване на хората, живеещи в Хонг Конг. Призоваваме ви за молитва за нашите братя и сестри по всички части на Китай. Молете се властите да видят църквата като сила на доброто, не като заплаха за националната сигурност.

НОВИНИ: Прославете нашия Господ за освобождението на Дия Азиз от Ирак, който беше отвлечен в северозападен Судан на 04.07 (съобщение от 09.07.). Неговата църква заявила, че Джабат ан-Нусра, поддържащата група на Ал-Кайда, са надзиравали територията, където е станало отвличането и са подпомогнали за освобождаването му. Помолете се и за презвитерите от северен Судан Ят Михаил и Петър Яин Рейт, които вчера трябваше да се явят в съда. Те се изправят през сериозни криминални обвинения, очевидно заради връзката им с гонени християни от столицата на Судан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.