КИТАЙ — Нов закон за сигурност подбужда страхове за репресии върху религиозната свобода

Нови закони за сигурност, одобрени от китайското правителство, е възможно по-нататък да ограничат свободата в китайските предели и отвъд, заявяват партньорите на Release.

China Aid предупреждава, че новият закон е формулиран “нарочно двусмислено” и може да послужи за увеличаване на “преследванията и безчестията основани на предполагаеми заплахи за националната сигурност”. Сред клаузите му се срещат такива за налагане на повече ограничения върху “чуждите влияние” и “култове”. Законът също увеличава ограниченията за религията в Хонг Конг, Макао и Тайван. Някои презвитери, намиращи се в Хонг Конг, се страхуват, че могат да бъдат наказани за служението с други християни по интернет, за посещенията на други християни в домовете им и дори за проповядване на хората, живеещи в Хонг Конг. Призоваваме ви за молитва за нашите братя и сестри по всички части на Китай. Молете се властите да видят църквата като сила на доброто, не като заплаха за националната сигурност.

НОВИНИ: Прославете нашия Господ за освобождението на Дия Азиз от Ирак, който беше отвлечен в северозападен Судан на 04.07 (съобщение от 09.07.). Неговата църква заявила, че Джабат ан-Нусра, поддържащата група на Ал-Кайда, са надзиравали територията, където е станало отвличането и са подпомогнали за освобождаването му. Помолете се и за презвитерите от северен Судан Ят Михаил и Петър Яин Рейт, които вчера трябваше да се явят в съда. Те се изправят през сериозни криминални обвинения, очевидно заради връзката им с гонени християни от столицата на Судан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.