Казахстан: Обиски, заснемане, снемане на пръстови отпечатъци, обиди, криминален случай

0

Полицаи ”Анти-екстремисти” са нахлули в Църква Нов Живот в град Къзълорда, като спират неделната служба, заснемат присъстващите и ги принуждават да обяснят защо са присъствали. Учители от „Специално училище” са задавали въпроси на възрастните бивши студенти защо са присъствали, като са обиждали вярата им. Пастор Серик Бисембаев е изправен пред наказателно преследване за „подбуждане към раздори“.

Русия: Увеличаване глобите за незаконни религиозни събрания

Броят на глобите за събиране за поклонение на места, които не са предназначени за религиозни събрания (като например в домовете) са се увеличили рязко от 2016 г. Един адвокат сравнява правното положение с глоба на шофьор, чиито пътници пият чай, а пътят не е предназначен за пиене на чай.

Туркменистан: Подновява се присъдата затвор за доброволно възражение

Двама от Свидетели на Йехова с доброволно възражение са били вкарани в затвор за една година през месец януари. Единият от тях току що е завършил изпитателния трудов срок. Това са първите присъди за хора с доброволно възражение от 2014 г. Няма сведения за освободени затворници осъдени за доброволно възражение след амнистията Новруз.

Узбекистан: Властите обиждат дете, покажете процеса, глоби

Властите в Узбекистанската област Навой продължават да нахлуват в домовете и да наказват местни баптисти ”за да ги спрат да се събират за поклонение и мирна религиозна дейност”. Баптистите казват също, че властите принуждават роднините на етническите Узбекски християни да спрат членове на семействата си да се събират с други вярващи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.