Репресиите в Китай – „друга Културна революция“

0

Нашето християнско семейство, намиращо се в частите на централен Китай казва, че сега е „опасно“ да бъдеш вярващ поради арестите, неприятностите и преследването в Хенан.

Фокусът на репресиите от властта очевидно е в църквите в окръг Луонинг: много от тях са задържани, а християните казват, че сега са твърде уплашени, за да се събират заедно. Проповедите и събиранията за поклонение са забранени.

Моля, молете се Бог да даде мъдрост на Своя народ в Луондинг, за да знаят как да реагират на тази вълна преследване.
Поводът на кампанията изглежда е бил новият правилник за вероизповеданията, който влезе в сила миналия месец и който се отнася до регистрирането на църковните дейности.

Разбити са прозорците и са конфискувани имущество от домните църкви в Луондинг. Проповедници са били възпрепятствани да дават проповеди в няколко района на Луонинг. В района Шангюи, четири кръста в историческата църковна сграда в Нантанг били премахнати миналия петък: също така служителите на реда прекъснали властта на църквата и арестували пастирите.
Сякаш е друга Културна революция.“ – каза един вярващ от Шангкиу.

* Молете се сувереният ни Господ да дойде със сила в тази област на централен Китай „с мощна ръка“ (Исая 40:10). Помолете Го да поддържа и насърчава хората си там.
* Молете се нашето християнско семейство в Луонинг да намери нови, творчески начини за общение и да се насърчава един друг в своята вяр
* Молете се за радикална промяна на сърцето сред длъжностните лица в Хенан: да видят безумието, че потискат религиозната свобода и се опитват да заглушат Божието слово.
* Прославете Бога за посещението на Боб Фу в Обединеното кралство: Боб е основател и председател на нашия партньор „China Aid“, бивш ръководител на домашна църква и бивш затворник на вярата.

НОВИНИ: Молим ви, молете се за нашия брат Андрю Брънсън, който остава в затвора в Турция с фалшиви обвинения. Във вторник прокурорът го обвинил в ръководене на терористичната група „Фетулах Гулен“. Официалният обвинителен акт изисква той да бъде лишен от свобода за цял живот и ако бъде приет, делото му ще бъде изправено пред съд. Помолете Бог да укрепи Андрю и съпругата му, Норин – молете се, неговият случай да бъде приключен положително. Молим ви, помолете се също така за нашите ирански братя Ескандар Резай и Суруш Сарай, които бяха осъдени на 28 декември 2017 г. с присъди до осем години затвор. Сега те обжалват присъдите си: молете се, техните призиви да бъдат чути бързо и да бъдат успешни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.