Каква е разликата между Грабването на църквата и Второто пришествие?

0

Някои християни смятат, че Грабването на църквата и Второто идване на Христос представляват едно и също събитие. Това е едно от най-големите погрешни схващания, които чувам, когато се тълкуват пророчествата за последното време. Грабването и Второто …

Каква е разликата между Грабването на църквата и Второто пришествие?
Някои християни смятат, че Грабването на църквата и Второто идване на Христос представляват едно и също събитие. Това е едно от най-големите погрешни схващания, които чувам, когато се тълкуват пророчествата за последното време. Грабването и Второто пришествие често се бъркат, но те са две различни събития от времевата линия на Божието пророчество.

 

Първо, Грабването е, когато Христос се завърне и вземе всеки християнин, който все още е на тази земя, и възкреси всички онези, които са умрели, и ги отведе на небето с Него. Павел говори за Грабването в 1 Солунци 4:16-17, където пише: „Защото сам Господ ще слезе от небето с вик, с глас на архангел и с Божия тръба. И мъртвите в Христос ще възкръснат първи. Тогава ние, които сме живи и останали, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците, за да срещнем Господа във въздуха. И така винаги ще бъдем с Господ.”

 

Грабването е Божията защита на Неговите светии от Скръбта – седемте години на осъждение, които след това ще се излеят на земята. Има някои, които твърдят, че периодът на скръбта ще започне преди Грабването. Въпреки това, Библията казва, че „затова сега няма никакво осъждане за онези, които са в Христос Исус“ (Римляни 8:1) и аз вярвам, че Църквата няма да преживее присъдата, която Бог е планирал за това време.

 

И накрая, в края на седемте години, Библията казва, че Исус се завръща. Това е Неговото Второ идване. Този път Той идва на земята не като смирено дете, а като могъщ и славен Цар на вселената, заобиколен от всичките Си светии. Той ще победи при Армагедон и ще установи Своето царство на земята.

 

Накратко, ето някои кратки разлики, които трябва да запомните за двете събития:

 

При Грабването Исус идва за Своите светии. При Второто пришествие Той идва със Своите светии.

При Грабването Исус не идва чак до земята. При Второто пришествие краката Му стъпват на Елеонската планина и Той ще царува на земята.

 

При Грабването Исус идва с благословение за Своите светии. При Второто пришествие Той носи присъда за онези, които са Го отхвърлили.

 

Грабването може да се случи във всеки момент, но знаем, че Второто пришествие ще се случи седем години по-късно.

 

Cross Walk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.