Изопачаване на Писанието

0

“И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.”

                                        &nbs…

Изопачаване на Писанието

Изопачаване на Писанието

Изопачаване на Писанието
“И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.”

                                                                                                                                                                (Йоан 14:16)

 

Когато иначе интелигентни хора чуват тези думи на Христос те хитроумно отговарят: “Тези думи не са Божии, а изцяло човешки. Ако бяха Божии думи Бог би казал: “Аз Сам ще ви изпратя друг Утешител.” Тези хора искат да учат Светия Дух и да правят тънки разграничения, основани на логика и граматика. Те настояват, че никой, който иска нещо от някого, не може да бъде Бог.

 

Следователно Христос не може да е Бог. Те убедително твърдят и дори настояват, че Светият Дух не говори истината. В техните очи всичко, което Светият Дух казва или прави, е погрешно. Те намират грешка във всичко. Те не са достатъчно благочестиви, за да отделят време и да сравнят тези стихове с други по същата тема.

 

Вместо това те вземат един стих оттук и друг оттам. Те размишляват над няколко кратки думи и ги изопачават, за да скрият това, което Библията означава или иска да каже. Ако беше правилно да откъсваме една или няколко думи от текста и да забравим за останалите, аз също бих могъл да изопачавам Писанието по всеки начин, който желая.

 

Но това е правилният начин да пристъпваме към Писанието: гледайте целия пасаж, гледайте какво стои преди и какво след даден стих. В този случай ние откриваме, че Христос говори и като Бог, и като човек. Това е силно доказателство, че Господ Исус Христос е истински Бог и истински човек, както ние вярваме и учим.

 

Как можем да обясним, че Исус говори едновременно и като Бог, и като човек? Той може да говори и по двата начина, понеже притежава както човешка, така и божествена природа. Ако Господ Исус Христос беше говорил навсякъде като Бог, никой не би могъл да докаже, че Той е истински човек. Ако беше говорил като човек, никой не би знаел, че Той също е и истински Бог.

 

Превод: Радостин Марчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.