Спешна молитва за християните в Иран

0

Християните в Иран спешно се нуждаят от молитва, докато рискуват живота и безопасността си, помагайки на протестиращите, които са ранени в продължаващото национално въстание в страната.

 

„Християните в Иран използват тези протест…

Спешна молитва за християните в Иран

Спешна молитва за християните в Иран

Спешна молитва за християните в Иран
Християните в Иран спешно се нуждаят от молитва, докато рискуват живота и безопасността си, помагайки на протестиращите, които са ранени в продължаващото национално въстание в страната.

 

„Християните в Иран използват тези протести като възможност да служат на ближните в нужда. И едно от удивителните неща е, че сред протестиращите има християни“, обяснява Тод Нетълтън, водещ на радиото "Гласът на мъчениците".

 

„Помнете, че тези хора протестират срещу тяхното правителство, а то е ислямско. Муллите са тези, които управляват страната. Когато излизат на протести те не просто казват, че не харесват  правителството, те индиректно демонстрират, че не харесват исляма."

 

Нетълтън е водещ на радиото Voice of the Martyrs ("Гласът на мъчениците"), което излъчва седмични предавания и подкаст. VOM подпомага преследвани християни в страни, където евангелското послание е ограничено, и враждебни райони, където християните са преследвани заради вярата си в Христос.

 

Появявайки се в тазседмичния епизод на новинарската програма на CBN The Global Lane, Нетълтън каза, че наскоро е научил, че християните в Иран споделят вярата си с протестиращите и осигуряват на много от ранените навременна медицинска помощ.

 

„Ако влезете в болницата в Иран точно сега с нараняване, там ще ви попитат дали това е станало по време на протест? Ако сте присъствали на такъв протест, ще бъдете арестуван. И така, християните предоставят медицински грижи извън болницата на протестиращите, които не искат да бъдат арестувани за това, че са били на протестите и са били ранени“, каза Нетълтън.

 

Християните също са изложени на голям риск, просто защото демонстрират любовта на Исус и помагат на протестиращите, нуждаещи се от помощ.

 

Много граждани на Ислямската република или са станали враждебни към аятолаха и управляващия елит на страната си, или са отчуждени от ислямската вяра. Мнозина са приели християнството като добре дошла алтернатива на исляма и сега Иран се превърна в дом на една от най-бързо развиващите се християнски общности в света.

 

Бивши мюсюлмани, избрали да следват Исус, плащат висока цена за новата си вяра. Някои са нападани от приятели или членове на семейството, докато други са изпращани в затвора за вероотстъпничество.

 

Нетълтън казва, че страдащите християни в Иран и други ограничени нации имат отчаяна нужда от молитва. Той призовава християните да се присъединят към милиони хора по света в молитва тази на Международния ден на молитва за преследваната църква.

 

Източник: Christian Headlines

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.