Иран: Затворен християнин получава психоза заради лекарства в затвора Евин

0

Суровите условия в затвора Евин в Техеран се отразяват тежко на здравето и физическото състояние на затворения за вярата Алиреза Сеййедиан. Семейството на Алиреза било шокирано от състоянието му, когато наскоро му било позволено да се прибере у дома си за кратък период на условно предсрочно освобождаване. Близките му разказват, че имал празен поглед, треперещи ръце и симптоми на психоза; освен това е започнал да повръща и да получава припадъци. Алиреза, който излежава 6-годишна присъда заради това, че е станал християнин, е казал пред BBC Персия, че е зависим от лекарства против безсъние, стрес и депресия, предписани от лекарите в затвора. Той е бил задържан през 2011 г., когато според семейството му е бил „млад, уравновесен и здрав”. Сега отново е върнат в затвора Евин.

* Да се молим Алиреза да продължи да уповава на Бог и да намери утеха и мир в Него. Да се молим Бог да го изцели и да го освободи от всички зависимости.
* Да се молим за всички затворени заради вярата си християни, задържани в момента в Иран, които според изчисленията на ООН през януари са били около 49 души. Молете се Бог да ги подкрепя и закриля, и да ги използва, за да свидетелстват мощно за Неговото име.

Новини: Пакистанският християнин Сауан Масих обжалва смъртната присъда за „богохулство”, която произнесоха съдиите в Лахоре миналия четвъртък (съобщение от 27 март). Чистачът от колонията Джоузеф бе обвинен, че е похулил ислямския пророк Мохамед, след кавга с приятел мюсюлманин миналата година. Да се молим обжалването му да достигне до съда и той да бъде оправдан.

За иранският затворник за вярата Вахид Хакани се съобщава, че е на гладна стачка от 20 март в знак на протест срещу отказа на правителството да приеме молбата му за освобождаване. Затворниците в Иран имат право на условно освобождаване, след като е минал половината от срока на присъдата им. Вахид излежава 44-месечна присъда за това, че е посещавал домашна църква (съобщение от 3 юли 2013). Той все още се възстановява от лечение на тежки здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.