Християните от Пакистан са потресени и уплашени след трето нападение

0

Азар и Рахиб били застреляни посред бял ден на улиците на град Куета тази седмица – това е третото нападение от екстремисти срещу местните християни само за четири месеца. Християните в провинцията в южната част на Балучистан сега живеят в страх, тъй като 15 вярващи са били убити от средата на декември. Ислямската държава казва, че е извършила нападенията.

Молим ви, молете се Бог да утеши семействата на Азар и Рахиб и всеки друг вярващ в Куета.

Четирима терористи на мотори са застреляли 26-годишния Азар 16-годишния Рахиб, които били пред дома на Азар, срещу църквата в района на предимно християнската област Иса Нагри в неделя вечер. Трима други били ранени при стрелбата, включително две момичета на възраст 11 и 13 години.

Бащата на Азар, Хаким, казва, че персоналът в медицинския център, където е бил взет Aзхар, „не са знаели как да лекуват рани от куршуми“, тъй като не е имало доктор на мястото. Азар по-късно починал. „Терористите не просто убиха Азар. Те също убиха мен и неговата майка.“ – казва Хаким. Нападението последва инцидент в Куета в понеделника след Великден, когато четирима членове на семейство бяха застреляни. Най-малко девет християни бяха убити при самоубийствена атака срещу църква в града непосредствено преди Рождество.

* Молете се Бог да утеши и да осигури нуждите на семействата на Рахиб и Ахар. Бащата на Рахиб е парализиран, така че Рахиб, единственият му син, се смятал за този, който щял да издържа семейството.
* Молете се правителството на Пакистан да вземе под внимание призивите на местните християни за по-голяма защита и повишена сигурност за тяхната общност.
* Молете се Бог да осуети плановете на ислямските екстремисти в Куета и в Пакистан и да ги доведе до покаяние и нов живот в Него. Слава Богу, че Той обича Пакистан и всичките му хора.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Благодарете на Бога, че нашият ирански брат Хади Асгари беше освободен от затвора „Евин“ в Техеран след изплащане на гаранция. Молим ви, продължете да се молите за успеха на обжалването от Хади, Амин Надер Афшари и Виктор Бет Тамраз, очаквано за прослушване на 25 април или 8 май.

Молим ви, продължете да се молите за мир и справедливост за американския презвитер Андрю Брънсън, чийто процес е прочут в Турция. Той е изправен пред 35 години затвор за „шпионаж“ и предполагаемо участие в забранени групировки, обвинени в заговор за военен преврат от 2016 г. – твърдения, които той категорично отрича. Миналата седмица Андрю бе прехвърлен в друг затвор, прочут със свръхнаселеността си. След съдебно заседание в понеделник американският президент Доналд Тръмп описва Андрю в писмен вид като „преследван без причина“. Следващото заседание е насрочено за 7 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.