ИРАН – Християнка е сериозно болна, но властите отказват да я пуснат от затвора

ИРАН – Християнка е сериозно болна, но властите отказват да я пуснат от затвора

28.10.2016 15 By Evangelsko.info

Нашата сестра Мариам от Иран отново е в гладна стачка, но силите за сигурност все още отказват да я освободят, за да получи подходящо лечение.

Молете се за Мариам Нагаш Заргаран, чието здраве рязко се е влошило по време на трите седмици, в които е в гладна стачка. Кръвното й налягане е много ниско и има симптоми на възможна ранна множествена склероза. Тя иска незабавно да бъде освободена и протестира срещу неадекватното лечение, което е получила за сериозните си здравословни проблеми в затвора Евин в Техеран. Съдът отхвърли искането й – под натиска на иранското министерство на разузнаването. Мариам и друг път е била в гладна стачка – тогава й разрешиха да напусне килията си за три седмици, за да се лекува в болница. Но на 27 юни отново бе върната зад решетките, без да е излекувана напълно. Тя излежава 4-годишна присъда за „действия срещу националната сигурност“ – очевидно заради работата й в сиропиталище заедно с бившия затворник заради вярата презвитер Саид Абедини.

Миналата седмица Мариам беше прегледана и бе потвърдено, че състоянието й е сериозно.

  • Молете Бог да утеши, подкрепя и изцели Мариам. Молете се тя да знае, че Той е неин пастир и пазител.
  • Молете се властите, които забраняват освобождението на Мариам, да се смилят и да я освободят, за да може да се излекува.
  • Молете се за всички наши братя и сестри в Иран, които са затворени заради вярата си. Нека те още днес познаят Божия мир и присъствие.
  • Mолете се тяхното свидетелство да въздейства както на пазачите им, така и на другите затворници.