КЕНИЯ – Петима християни убити при нападения на екстремисти

0

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Петима християни бяха убити, а шестима бяха ранени, един от които сериозно, при поредица от нападения на ислямистки екстремисти.

В Уаджир, североизточна Кения, екстремисти от групировката Ал Шабааб стреляха по група християни в магазин за трансфер на пари, а след това на 17 март поставиха взрив. Четирима християни бяха убити при нападението, а един беше сериозно ранен; всички са дошли от централна Кения в Уаджир, за да работят в строителството. Два дни по-рано един християнин беше убит, а трима други бяха ранени в Mандера, когато стрелци на Ал Шабааб ги нападнаха в близост до работното им място. В село Хинди в крайбрежния окръг Ламу брат и сестра бяха нападнати в дома си – по-малко от година след убийството на баща им. Той беше сред тринайсетте убити в Хинди през юли 2014 (съобщение от 10.07.14.)

  • Молете се за нашите братя и сестри в Кения. Молете се Бог да ги закриля и да укрепва вярата им.
  • Молете се за тези, които имат нужда от изцеление, и за скърбящите роднини на тези, които са загинали.

Новини: Благодарим ви за това, че се молихте за християните в крайбрежната китайска област Жеджянг, където миналата година властите премахваха кръстове от църквите и разрушаваха много християнски сгради. От China Aid съобщават, че от Пекин са наредили да се сложи край на тази кампания! Молете се за нашият брат Хуанг Изи, пастор на църква в Пингянгм, който беше осъден на една година в затвора, за „събиране на тълпи с цел нарушаване на обществения ред”. Молете се за всички събрания, засегнати от случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.