КЕНИЯ – Петима християни убити при нападения на екстремисти

КЕНИЯ – Петима християни убити при нападения на екстремисти

18.03.2017 0 By Evangelsko.info

Петима християни бяха убити, а шестима бяха ранени, един от които сериозно, при поредица от нападения на ислямистки екстремисти.

В Уаджир, североизточна Кения, екстремисти от групировката Ал Шабааб стреляха по група християни в магазин за трансфер на пари, а след това на 17 март поставиха взрив. Четирима християни бяха убити при нападението, а един беше сериозно ранен; всички са дошли от централна Кения в Уаджир, за да работят в строителството. Два дни по-рано един християнин беше убит, а трима други бяха ранени в Mандера, когато стрелци на Ал Шабааб ги нападнаха в близост до работното им място. В село Хинди в крайбрежния окръг Ламу брат и сестра бяха нападнати в дома си – по-малко от година след убийството на баща им. Той беше сред тринайсетте убити в Хинди през юли 2014 (съобщение от 10.07.14.)

  • Молете се за нашите братя и сестри в Кения. Молете се Бог да ги закриля и да укрепва вярата им.
  • Молете се за тези, които имат нужда от изцеление, и за скърбящите роднини на тези, които са загинали.

Новини: Благодарим ви за това, че се молихте за християните в крайбрежната китайска област Жеджянг, където миналата година властите премахваха кръстове от църквите и разрушаваха много християнски сгради. От China Aid съобщават, че от Пекин са наредили да се сложи край на тази кампания! Молете се за нашият брат Хуанг Изи, пастор на църква в Пингянгм, който беше осъден на една година в затвора, за „събиране на тълпи с цел нарушаване на обществения ред”. Молете се за всички събрания, засегнати от случая.